Tiramisu fără ou

Tiramisu fără ou

Un deliciu răcoros..

Ingrediente

Mascarpone
500 g
   
Frișcă lichidă
400 ml
   
Zahăr
150 g
   
Miere de albine
2 linguri
   
Esență de rom
1 lingura
   
Pișcoturi
1 buc
un pachet jumate
Cacao
1 lingura
pentru decor
Cafea
250 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Se face o cafea tare și se lasă la răcit.

Mascarpone se bate bine cu zahărul și esența de rom.


 
Tiramisu fără ou - Pas 1
Pas 2

Frișca se bate 'băț' cu mierea de albine, apoi se adaugă crema mascarpone și se mixează.

 
Tiramisu fără ou - Pas 2
Pas 3

Într-o tavă așezăm un strat de pișcoturi înmuiate în cafea.


 
Tiramisu fără ou - Pas 3
Pas 4

Adăugăm jumătate de cremă, apoi alt strat de pișcoturi însiropate și restul de cremă.

Tiramisu fără ou - Pas 4
Pas 5

Ornăm cu cacao și dăm la rece pentru 1 oră.

Tiramisu fără ou - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

eliaval
ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) 04 Nov 2019, 13:41

Buna Lena,

Ai uitat la pasii de executat sa mentionezi ca prima crema se amesteca cu a doua !!! Crema de mascarpone se amesteca cu cea de frisca !! Succes !!

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) 04 Nov 2019, 13:53

Serios?! Citeste din nou reteta!

eliaval
ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) Mihaela Sanda (MichelleS) 04 Nov 2019, 20:37

Ma asteptam la o abordare mai prietenoasa din partea ta, Nu stiu ca aSanda este una si aceeasi cu "Lena" ( nu mai conteaza !!!!) si acum ca am derptul la replica iti spun ca: ATUNCI CAND EU AM CITIT reteta, NU ERA SCRIS ( ca fapt divers, nu ca m-ar interesa!!!) CEEA CE EU AM RAPORTAT !! Textul a fost completat dupa ce eu am anuntat greseala !!!

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) 04 Nov 2019, 20:39

Reteta e scrisa de mine.si nu am corectat nimic.

mereucutine
Alina (mereucutine) 02 May 2015, 10:32

Multumesc pentru reteta,ne place mai mult fara ou!

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 31 Jul 2011, 03:47

da ...nici nu se cunoaste ca nu are ou...

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 30 Jul 2011, 18:20

hey Mihaela, e cat de cat apropiat a ca gust de cea cu ou?? nici eu nu sunt incantata de cremele care contin ou crud, dar ne place tiramisu la nebunie... 

Nota mea pentru rețetă:
Irina Macari
Irina (Irina Macari) 22 Mar 2011, 20:30

Mersi,am sa o incerc si eu.

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 22 Mar 2011, 17:14

da e mult mai buna lasata peste noapte

RaluIrina
RaluIrina 22 Mar 2011, 08:13

Delicioasa reteta, felicitari . Se poate lasa peste noapte si servita a doua zi? Multumesc

Rely
Rely 21 Mar 2011, 18:01

Eu asa o fac mereu,cu frisca este mai buna!

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 21 Mar 2011, 14:41

Lena  nici eu nu stiam pana nu am incercat din intamplare...asa fain se intareste frisca de la miere si prinde si un gust deosebit...

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 21 Mar 2011, 11:19

Foarte buna reteta, de frisca batuta cu miere nu stiam - merci de pont

Arată toate comentariile