Umm-ummm!
Puiul se spală, se scurge apa de pe el. Se taie pielița.
Se separă pieptul și aripile. (Se taie atent cu cuțitul de-a lungul coastelor).
Se taie aripa pe jumătate lăsând humerusul. Se curăță humerusul de carne și se taie capătul acestuia. Apoi se separă pieptul cu humerusul de stern. (Faceți tăieturi adânci de-a lungul sternului). Dintr-un piept se primesc 2 bucăți de fileu mari și 2 mici (acelea mici se separă ușor de cele mari).
Pe bucățile mari de piept se fac tăieturi de circa 2 cm în adâncime la mijlocul acestora, pe partea exterioară, apoi o tăietură în stânga aproximativ 8 cm, la fel în dreapta. Fileul se desface precum o carte. Îl puneți între 2 bucăți de folie și îl bateți bine cu ciocanul de bucătărie, se bat și bucățile mici de fileu (atent acestea sunt mai fine).
Acum facem umplutura: într-un vas puneți untul (acesta trebuie să fie foarte moale) care se amestecă cu verdeața tocată. Din compoziția obținută faceți 2 conuri. Lăsați să se răcească la congelator 5-7 min. (așa va fi mai ușor de modelat).
Se condimentează bucățile de piept bătute. La mijlocul fileului mare se plasează conul, apoi se acoperă cu fileul mic, după care "cartea" se închide.
Bucățile de pui se țin la congelator 10-12 min. (pentru o modelare mai ușoară). Se pregătesc 2 vase: cu ou și cu pesmet. Carnea se unge cu ou și apoi pesmet, repetați de 2 ori.
Într-o tigaie se încinge uleiul. Bucățile de carne se prăjesc aproximativ 5-7 min, până se rumenesc.
După ce s-au rumenit, se pun într-o tava și le mai țineți aproximativ 15 min. la cuptor (la 180-190*C).
Scoateți din cuptor și serviți imediat!
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.