Pui from Kiev

Pui from Kiev

Umm-ummm!

Ingrediente

Pui
1 buc
   
Unt
150 g
   
Ouă
2 buc
   
Pesmet
200 g
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
   
Sare, piper
30 g
După gust

Pași de urmat

Pas 1

Puiul se spală, se scurge apa de pe el. Se taie pielița.

Pui from Kiev - Pas 1
Pas 2

Se separă pieptul și aripile. (Se taie atent cu cuțitul de-a lungul coastelor).

Pui from Kiev - Pas 2
Pas 3

Se taie aripa pe jumătate lăsând humerusul. Se curăță humerusul de carne și se taie capătul acestuia. Apoi se separă pieptul cu humerusul de stern. (Faceți tăieturi adânci de-a lungul sternului). Dintr-un piept se primesc 2 bucăți de fileu mari și 2 mici (acelea mici se separă ușor de cele mari).

Pui from Kiev - Pas 3
Pas 4

Pe bucățile mari de piept se fac tăieturi de circa 2 cm în adâncime la mijlocul acestora, pe partea exterioară, apoi o tăietură în stânga aproximativ 8 cm, la fel în dreapta. Fileul se desface precum o carte. Îl puneți între 2 bucăți de folie și îl bateți bine cu ciocanul de bucătărie, se bat și bucățile mici de fileu (atent acestea sunt mai fine).

Pui from Kiev - Pas 4
Pas 5

Acum facem umplutura: într-un vas puneți untul (acesta trebuie să fie foarte moale) care se amestecă cu verdeața tocată. Din compoziția obținută faceți 2 conuri. Lăsați să se răcească la congelator 5-7 min. (așa va fi mai ușor de modelat).

Pui from Kiev - Pas 5
Pas 6

Se condimentează bucățile de piept bătute. La mijlocul fileului mare se plasează conul, apoi se acoperă cu fileul mic, după care "cartea" se închide.

Pui from Kiev - Pas 6
Pas 7

Bucățile de pui se țin la congelator 10-12 min. (pentru o modelare mai ușoară). Se pregătesc 2 vase: cu ou și cu pesmet. Carnea se unge cu ou și apoi pesmet, repetați de 2 ori.

Pui from Kiev - Pas 7
Pas 8

Într-o tigaie se încinge uleiul. Bucățile de carne se prăjesc aproximativ 5-7 min, până se rumenesc.

Pui from Kiev - Pas 8
Pas 9

După ce s-au rumenit, se pun într-o tava și le mai țineți aproximativ 15 min. la cuptor (la 180-190*C).

Pui from Kiev - Pas 9
Pas 10

Scoateți din cuptor și serviți imediat!

 

Poftă bună!

Pui from Kiev - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: expert
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Pui

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 09 Mar 2011, 22:08

Foarte tare, uite la asta nu aveam curaj sa ma bag - este bun rau, dar are si mici chestii de respectat sa fie bun. Bravo, arata f.bine si explicatiile detaliate......

Stepa A.D.
Stepa A.D. 09 Mar 2011, 23:08

Chiar ca e bun rau, dar am stat o gramada de timp la reteta:)

Ellena
Elena (Ellena) 09 Mar 2011, 23:48

Mmm bunatate de reteta! Cred ca e  f.bun! Am o intrebare nu se pot prepara doar in cuptor? fara sa mai fie prajite?ms

Nota mea pentru rețetă:
Stepa A.D.
Stepa A.D. 10 Mar 2011, 09:19

In toate retele pe care le-am gasit pe net, acest pas era obligatoriu. Fara sa fie prajite nu se primeste crusta de pane si exista riscul ca la cuptor sa iasa tot untul din interiorul pieptului, dar tot farmecul consta in aceea ca, atunci cand tai bucata de piept in 2, sa curga untul din interior.