Ingrediente
●
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 buc
●
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
●
Sare, piper
30 g
După gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puiul se spală, se scurge apa de pe el. Se taie pielița.
Pas 2
Se separă pieptul și aripile. (Se taie atent cu cuțitul de-a lungul coastelor).
Pas 3
Se taie aripa pe jumătate lăsând humerusul. Se curăță humerusul de carne și se taie capătul acestuia. Apoi se separă pieptul cu humerusul de stern. (Faceți tăieturi adânci de-a lungul sternului). Dintr-un piept se primesc 2 bucăți de fileu mari și 2 mici (acelea mici se separă ușor de cele mari).
Pas 4
Pe bucățile mari de piept se fac tăieturi de circa 2 cm în adâncime la mijlocul acestora, pe partea exterioară, apoi o tăietură în stânga aproximativ 8 cm, la fel în dreapta. Fileul se desface precum o carte. Îl puneți între 2 bucăți de folie și îl bateți bine cu ciocanul de bucătărie, se bat și bucățile mici de fileu (atent acestea sunt mai fine).
Pas 5
Acum facem umplutura: într-un vas puneți untul (acesta trebuie să fie foarte moale) care se amestecă cu verdeața tocată. Din compoziția obținută faceți 2 conuri. Lăsați să se răcească la congelator 5-7 min. (așa va fi mai ușor de modelat).
Pas 6
Se condimentează bucățile de piept bătute. La mijlocul fileului mare se plasează conul, apoi se acoperă cu fileul mic, după care "cartea" se închide.
Pas 7
Bucățile de pui se țin la congelator 10-12 min. (pentru o modelare mai ușoară). Se pregătesc 2 vase: cu ou și cu pesmet. Carnea se unge cu ou și apoi pesmet, repetați de 2 ori.
Pas 8
Într-o tigaie se încinge uleiul. Bucățile de carne se prăjesc aproximativ 5-7 min, până se rumenesc.
Pas 9
După ce s-au rumenit, se pun într-o tava și le mai țineți aproximativ 15 min. la cuptor (la 180-190*C).
Pas 10
Scoateți din cuptor și serviți imediat!
Poftă bună!
Cantitate:
700 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
expert
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)