Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
●
Zahăr
1 lingura
Puteți adăuga mai mult
●
Lămâie
1 buc
Puteți folosi acid citric
●
Apă
2 pahare
Să fie în proporție 2:1 cu orezul
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Orezul se spală bine, se usucă și se pune la prăjit cu o lingură de ulei.
Pas 2
În timp ce se prăjește orezul, se spală prunele, se scot sâmburii și apoi se taie prunele (Le puteți tăia cum vă dorește inima)
Pas 3
După ce s-a rumenit orezul, opriți focul și puneți apa la fiert.
Pas 4
Când a dat apa în clocot, adăugați orezul prăjit, prunele tăiate, zahărul și sucul de lămâie. Amestecați bine și lăsați până ce orezul este fiert.
Pas 5
Se servește cu smântână dulce sau pudră.
Poftă bună!
Cantitate:
500 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: