Ardei copți cu smântână

A
Ardei copți cu smântână

Această rețetă o pregătesc vara cu ardeii proaspeți și iarna cu ardeii congelați. Dacă ai preparat-o odată cu siguranță o vei face și a doua oară!

Ingrediente

Ardei roșii capia
2 kg
   
Smântână
500 g
   
Făină grâu
2 linguri
   
Sare, piper alb
2 g
după gust
Pătrunjel verde
1 buc
legătură
Ulei
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Ardeii se coc pe jar și se curăță de coajă.

Ardei copți cu smântână - Pas 1
Pas 2

Se taie felii de 20-30 cm și se pun la prăjit în 50 ml de ulei.

Ardei copți cu smântână - Pas 2
Pas 3

Amestecăm smântâna cu făina albă și punem peste ardei.

Ardei copți cu smântână - Pas 3
Pas 4

Mestecăm continuu până se leagă făina. Adăugăm sarea, piperul și pătrunjelul. Mestecăm bine și lăsăm să se odihnească cu capac deasupra timp de 5-10 minute.

Ardei copți cu smântână - Pas 4
Pas 5

Servim calzi cu mămăliguță!

Ardei copți cu smântână - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Garnituri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!