Tartă de caise

A
Tartă de caise

O tartă pufoasă și aromată pe placul tuturor!

Ingrediente

Zahăr
150 g
   
Ouă
3 g
   
Făină albă
350 g
   
Lapte de vacă
150 ml
   
Ulei
100 ml
   
Praf de copt
1 buc
   
Suc de lămâie
1 lingurita
   
Caise proaspete
500 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se scot sâmburii caiselor și se taie felii de maxim 2 cm.

Tartă de caise - Pas 1
Pas 2

Gălbenușurile se bat spumă cu zahărul. Incorporăm treptat uleiul, laptele și praful de copt stins în zeama de lămâie.

Tartă de caise - Pas 2
Pas 3

Adăugăm treptat făina și la final albușurile bătute spumă.


Tartă de caise - Pas 3
Pas 4

Într-o tavă mare de cuptor punem aluatul și așezăm feliile de caise.

Tartă de caise - Pas 4
Pas 5

Punem la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de minute. După ce s-a răcit o tăiem în tavă și o scoatem pentru servire felii.


Tartă de caise - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 80 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!