Merluciu cu legume

Merluciu cu legume

Așa ar trebui să gătim cât mai des, doar că tentațiile sunt mari cu așa multe rețete ofertante. Și apoi dacă mai aveți legumele proaspete din propria grădină este mare păcat să nu le gătiți așa, rapid ușor și foarte sănătos. Nu pot să cred că ar putea cineva să spună că nu-i place. La fel putem pregăti cu vită, piept de pui, de curcan, mai schimbăm fasolea cu broccoli sau frunze de varză și iată câteva rețete într-una singură.

Ingrediente

Pește merluciu
3 buc
file
Fasole verde
500 g
sau congelată
Cartofi
500 g
   
Morcovi
4 buc
   
Ulei de măsline
2 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Usturoi
2 buc
cățel
Lămâie
1 buc
trei feliuțe

Pași de urmat

Pas 1

Peștele este bine să stea cel puțin o oră cu condimentele, așa că dacă este congelat îl decongelăm din timp, scurgem bine de apă, ungem fiecare bucată cu ulei, condimentăm și stropim cu lămâie.

Merluciu cu legume - Pas 1
Pas 2

Se spală, se curăță și se taie legumele. Punem apă la fiert și când începe să fiarbă punem sare și toate legumele, adăugăm un pic de ulei de măsline și lăsăm la fiert 10 minute la foc potrivit (apa să nu fie multă doar să acopere toate legumele) așa nu se pierd vitaminele din legume.

Merluciu cu legume - Pas 2
Pas 3

Încălzim tigaia grill sau grătarul electric (eu sunt foarte mulțumită de tigaie, este ușor de folosit și de spălat), ungem doar (adică nu punem mult ulei) punem usturoiul tăiat în două și peștele. Prăjim două minute pe fiecare parte. Și gata totul în timp record.

Merluciu cu legume - Pas 3
Pas 4

Noi aici am abuzat un pic pt. că am pus maioneză la pește, adică maioneză de casă cu usturoi.

Merluciu cu legume - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 2 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

CatalinTaranu344
Catalin Taranu (CatalinTaranu344) 22 Aug 2022, 13:56

Degeaba l-ati prajit fara ulei ca in final sa adaugati maioneza.E un peste slab si necesita ceva ulei sau similare.Apoi tot degeaba ati pus usturoiul in tigaie,fara ulei.DACA ar fi fost ulei in tigaie usturoiul doar aurit ar fi aromatizat uleiul si implicit pestele.E o reteta prea light-asa-zisa de spital,ori prajiti pestele in ulei sau unt ori legumele le saltati in unt.Sau in alternativa se poate face un sos pentru final,dar sa contina grasime sau maioneza.

Nota mea pentru rețetă: