Ingrediente
●
Brânză
500 g
pentru umplutură
●
Ouă
4 buc
pentru umplutură
●
Coajă de lămâie rasă
1 lingura
pentru umplutură
●
Griș
2 linguri
pentru umplutură
●
Zahăr
200 g
pentru umplutură
●
Grăsime
2 linguri
eu folosesc de pasăre
●
Făină albă de grâu
300 g
cât cuprinde
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mare se adaugă zahărul, smântâna, cacao și grăsimea.
Pas 2
Adăugăm amoniacul stins în zeamă de lămâie.
Pas 3
Amestecăm bine cu lingura.
Pas 4
Încorporăm treptat făina, întâi amestecând cu lingura, apoi frământând cu mâna, până obținem un aluat consistent.
Pas 5
Separăm albușurile de gălbenușuri și mixăm bine albușurile.
Pas 6
Brânza de vaci, zahărul și gălbenușurile se pun într-un bol mare.
Pas 7
Mixăm bine brânza și celelalte ingrediente și la final adăugăm albușurile.
Pas 8
După ce am mixat bine adăugăm grișul și amestecăm iar.
Pas 9
Împărțim aluatul în două și întindem două foi subțiri. Pregătim hârtie de copt pentru o tavă mare de copt. Să nu vi se pară prea puțin aluatul! Îl întindeți bine și-l mutați în tavă cu ajutorul hârtiei de copt, pe care se va și coace prăjitura.
Pas 10
Adăugați apoi uniform toată umplutura de brânză pe suprafața foii. La final așezați și cealaltă foaie.
Pas 11
Puneți la cuptor la foc mic timp de 40-50 de minute. Puteți testa cu scobitoarea dacă s-a făcut. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească.
Pas 12
Scoateți prăjitura din tavă după ce s-a răcit și o porționați la servire.
Se poate servi presărată cu zahăr vanilat.
Cantitate:
10 buc
(tavă mare de aragaz)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)
Sursă:
amalia80