Prăjitură cu brânză cu foi și cacao

A
Prăjitură cu brânză cu foi și cacao

O rețetă pe care am "cules-o" de la o gospodină din zona Humorului. Dacă aveți răbdarea să o preparați va fi cu siguranță prima, pentru că vor urma multe altele la fel de bune...

Ingrediente

Brânză
500 g
pentru umplutură
Ouă
4 buc
pentru umplutură
Coajă de lămâie rasă
1 lingura
pentru umplutură
Griș
2 linguri
pentru umplutură
Zahăr
200 g
pentru umplutură
Zahăr
7 linguri
   
Smântână
7 linguri
   
Cacao
2 linguri
   
Grăsime
2 linguri
eu folosesc de pasăre
Amoniac
1 buc
pachet
Făină albă de grâu
300 g
cât cuprinde

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mare se adaugă zahărul, smântâna, cacao și grăsimea.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 1
Pas 2

Adăugăm amoniacul stins în zeamă de lămâie.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 2
Pas 3

Amestecăm bine cu lingura.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 3
Pas 4

Încorporăm treptat făina, întâi amestecând cu lingura, apoi frământând cu mâna, până obținem un aluat consistent.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 4
Pas 5

Separăm albușurile de gălbenușuri și mixăm bine albușurile.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 5
Pas 6

Brânza de vaci, zahărul și gălbenușurile se pun într-un bol mare.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 6
Pas 7

Mixăm bine brânza și celelalte ingrediente și la final adăugăm albușurile.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 7
Pas 8

După ce am mixat bine adăugăm grișul și amestecăm iar.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 8
Pas 9

Împărțim aluatul în două și întindem două foi subțiri. Pregătim hârtie de copt pentru o tavă mare de copt. Să nu vi se pară prea puțin aluatul! Îl întindeți bine și-l mutați în tavă cu ajutorul hârtiei de copt, pe care se va și coace prăjitura.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 9
Pas 10

Adăugați apoi uniform toată umplutura de brânză pe suprafața foii. La final așezați și cealaltă foaie.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 10
Pas 11

Puneți la cuptor la foc mic timp de 40-50 de minute. Puteți testa cu scobitoarea dacă s-a făcut. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 11
Pas 12

Scoateți prăjitura din tavă după ce s-a răcit și o porționați la servire.

Se poate servi presărată cu zahăr vanilat.

Prăjitură cu brânză cu foi și cacao - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (tavă mare de aragaz)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Sursă: amalia80

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Viorica Elena
Viorica Elena 12 Aug 2014, 23:28

Felicitari

Nota mea pentru rețetă: