Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Murele se spală, se scurg bine de apă și se pun într-un vas împreună cu zahărul. Lăsăm vasul la temperatura camerei până se topește zahărul. De obicei durează între 5-12 ore.
Pas 2
Se pune la fiert la foc mic și după jumătate de oră adăugăm lămâia tăiată felii. Lămâia se adaugă pentru a întări aroma murelor și pentru a evita zaharisirea dulcetii.
Pas 3
După 20-30 de minute închidem focul și lăsăm să se răcească dulceața. Puteți să o țineți și mai mult, dar va avea mai puțin sirop și o consistență mai solidă.
Pas 4
După 1-2 ore puneți dulceața în borcane.
Cantitate:
4 buc
(borcane de 350 ml)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
480 min
Data publicării:
Sursă:
amalia80