Costițe de miel la cuptor

Costițe de miel la cuptor

Costițele de miel sunt o delicatesă, este adevărat că au f. puțină carne pe ele și prețul este dublu față de pulpă de miel (care se poate prepara la fel), dar merită. Secretul este să ținem carnea în marinată până se frăgezește bine și absoarbe aromele. NU trebuie opărită sau ținută în apă cu oțet, cum fac unii că nu va mai avea gust bun. Urmează Paștele, așa că mieii sunt tineri și carnea fragedă, numai bună de așa friptură. Aici este carne de miel tot timpul anului, doar că depinde cum o nimerești.

Cantitățile sunt estimative, în funcție de nr. de persoane și de gusturi.

Ingrediente

Costițe de miel
600 g
   
Mandarine
3 buc
sucul, o să-l folosim la marinată
Vin alb
100 ml
aproximativ
Rozmarin
3 buc
crenguțe
Ulei de măsline
50 ml
   
Sare, piper, cimbru, boia dulce
1 lingurita
după gust
Praz
1 buc
   
Usturoi
5 buc
căței
Ardei gras roșu
1 buc
   
Ceapă șalotă
8 buc
mică și dulce
Ghimbir
10 g
3 bucățele mici
Caise uscate
4 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Costițele de miel le puteți pune și netăiate, bucată întreagă și porționați când este gata (eu am avut porționate acum).

Se pregătește marinata - sucul de mandarină, vinul, uleiul, piper, crenguțele de rozmarin; se amestecă bine (lăsăm 15 minute să se amestece bine aromele). Sărăm fiecare bucată de carne și o punem în marinată și lăsăm la rece cel puțin câteva ore (ideal ar fi de pe o zi pe alta). Marinata trebuie să acopere bine toată carnea, dacă nu, o întoarcem de câteva ori să se pătrundă bine.

Costițe de miel la cuptor - Pas 1
Pas 2

Într-o tavă de cuptor punem: ulei de măsline, prazul, ardeiul tăiate bucăți mai mari. Ceapa dulce o punem întreagă iar caisele tăiate feluite subțiri, sărăm și piperăm. Ghimbirul puteți să-l lăsați întreg și scos la final dacă nu vă place gustul lui. 

Costițe de miel la cuptor - Pas 2
Pas 3

Așezăm bucățile de carne și crenguțele de rozmarin peste legume, acoperim cu folie de aluminiu și punem la cuptor.

Lichidul de la marinată îl păstrăm.

Costițe de miel la cuptor - Pas 3
Pas 4

După 10 minute scoatem tava de la cuptor, pudrăm cu un pic de boia și stropim bine carnea cu lichidul care a rămas de la marinată. Punem iar la cuptor dar fără să mai acoperim. Carnea trebuie întoarsă și pe cealaltă parte și stropită de câteva ori cu sucul ei. În jumătate de oră ar trebui să fie gata dacă carnea este fragedă.

 

Costițe de miel la cuptor - Pas 4
Pas 5

Pun aici o variantă de servire. Am pus legume și sos de la friptură într-un bol, am pasat bine cu blenderul și a rezultat un sos mai consistent. Aici așa se procedează aproape cu orice fel de mâncare, nu lasă legumele așa ci le fac un fel de piure mai lichid, iar alor mei NU le place deloc.

Costițe de miel la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 720 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 21 Feb 2011, 12:33

Ca de obicei Elena, mancarea deosebita, frumoasa si apetisanta! Multumesc mult pt retetele speciale!

viosom
viosom 02 Mar 2011, 11:11

arata super bine si trebuie sa fie tare buna mai ales ca-mi place mult carnea de misl.pupici.

irina1985
irina bargan (irina1985) 30 Apr 2016, 15:44

Buna ziua,Lena

Daca inlocuiesc ghimbirul cu praful de ghimbir cam cit praf ar trebui Sa pun? Multumesc anticipat.

Cu drag, Irina

lena
Elena (lena) irina bargan (irina1985) 30 Apr 2016, 22:18

Cam 1 lingurita.