Caracatița a la Luciana

Caracatița a la Luciana

A sosit momentul și de delicatese.

O rețetă italiană absolut delicioasă cu un gust deosebit!

Recomand cu mare încredere!

Ingrediente

Caracatiță
4 buc
800-900 g de talie medie sau câteva mai mici.
Usturoi
2 buc
2 căței
Pătrunjel verde
1 buc
câteva fire
Ardei roșu iute
1 buc
   
Ulei de măsline
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Caracatița a la Luciana - Pas 1
Pas 2

Curățăm și spălăm bine caracatițele.

Caracatița a la Luciana - Pas 2
Pas 3

Caracatițele spălate se pun în oala cu supresiune împreună cu usturoiul, pătrunjelul întreg, ardeiul iute, 7-8 linguri cu ulei de măsline, sare și opțional o jumătate de pahar de vin alb.

Închidem oala și punem oala pe foc mic pentru o oră.

P.S - dacă nu aveți oală cu supresiune puteți lua o bucată mare de hârtie de copt cât gura la oala în care fierbeți caracatițele și o puneți deasupra pe gura oalei apoi puneți un capac fix care să intre în oală.

 

Caracatița a la Luciana - Pas 3
Pas 4

Se oprește focul după o oră și se lasă să se răcească. 

Se servesc alături de pâine prăjită unsă cu un cățel de usturoi.

 

Poftă Bună!

Caracatița a la Luciana - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 00:02

Trebuie precizat ca asa se fierb caracatitele mici, care sunt o alta specie decat cele mai mari si care necesita un cu totul alt timp si mod de fierbere.Caracatita daca se fierbe prea mult se intareste si se face ca guma, daca nu este fiarta deajuns  este tare.Acestea mici eu le fac direct fara sa le mai fierb.

Ellena
Elena (Ellena) 21 Feb 2011, 14:51

Spiriduena asta e o reteta italiana, in acest mod se gatesc aceste caracatite.Daca observi in poza, nu sunt mici inainte de fierbere! S-au strans la fiert! Si una mare se strange cand o fierbi!

Fiecare le gateste in modul lui! Dar eu nu as manca o caracatita cruda!

spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 16:58

Ellena, sper ca nu te-ai suparat eu nu am spus ca nu este bine cum ai facut tu, clar ca sunt retete diverse; am precizat doar cum se fierbe caracatita(am invatat si eu aici de la o prietena ), eu cea mare o cumpar gata fiarta ,iar cele mici le PREPAR fara sa le fierb in prealabil, crude nici nu se pot consuma.Este adevarat ca ale tale sunt maricele, eu aleg mai micute .