Caracatița a la Luciana
rețeta postată de Elena (Ellena)
A sosit momentul și de delicatese.
O rețetă italiană absolut delicioasă cu un gust deosebit!
Recomand cu mare încredere!
Ingrediente
●
Caracatiță
4 buc
800-900 g de talie medie sau câteva mai mici.
●
Pătrunjel verde
1 buc
câteva fire
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Curățăm și spălăm bine caracatițele.
Pas 3
Caracatițele spălate se pun în oala cu supresiune împreună cu usturoiul, pătrunjelul întreg, ardeiul iute, 7-8 linguri cu ulei de măsline, sare și opțional o jumătate de pahar de vin alb.
Închidem oala și punem oala pe foc mic pentru o oră.
P.S - dacă nu aveți oală cu supresiune puteți lua o bucată mare de hârtie de copt cât gura la oala în care fierbeți caracatițele și o puneți deasupra pe gura oalei apoi puneți un capac fix care să intre în oală.
Pas 4
Se oprește focul după o oră și se lasă să se răcească.
Se servesc alături de pâine prăjită unsă cu un cățel de usturoi.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării: