Ingrediente
●
Mere
5 buc
depinde de cât de mare este tava
●
Zahăr
50 g
pentru sirop
●
Lichior de anason
50 ml
●
Făină de porumb fină
2 linguri
●
Scorțișoară
2 lingurite
sau după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi pregătim siropul. Amestecăm făina cu zahărul și turnăm lichiorul, amestecăm bine și apoi punem uleiul.
Pas 2
Întindem aluatul într-o tavă de cuptor, cam de 5mm de gros.
Merele cu tot cu coajă le tăiem feliuțe nu foarte subțiri, le stropim cu un pic de suc de lămâie.
Pas 3
Așezăm feliile de măr peste aluat și pudrăm cu multă scorțișoară. Punem tava la cuptor și lăsăm să se coacă pe jumătate.
Pas 4
După ce s-a copt un pic aluatul, punem siropul uniform peste toată tarta, nu are nimic dacă curge și pe lângă, aluatul o să-l absoarbă pe tot [eu am mai adăugat un pic la final].
Pas 5
Când este gata, siropul care nu a fost absorbit de aluat trebuie să rămână ca o gelatină. De aceea nu sunt valabile cantități, depinde mult de aluat și de mărimea tăvii în care se coace și apoi fiecare cu gustul lui.
Cantitate:
800 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării: