Crochete de conopidă cu sos de brânză

Crochete de conopidă cu sos de brânză

Eu fac sosul de brânză cu șuncă prăjită și îl mâncăm așa cu multă pâine proaspătă [așa cum mâncam în copilărie]. Așa mi-a venit ideea să pun și la conopidă la cuptor pe care o fac aproape la fel, dar la care puneam sosul bechamel simplu și de această dată am schimbat un pic.

Iar crochetele le mai fac tot la fel cu piept de pui, cu pește doar că mai schimb aromele.

Ingrediente

Conopidă
400 g
   
Șuncă presată
6 buc
felii
Ouă
2 buc
   
Lapte
500 ml
aproximativ, pt. sos
Ceapă
1 buc
pt. sos
Ulei
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
+ piper, nucșoară, foi de dafin după gust
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
+ pătrunjel, mărar - după gust
Brânză burduf
2 linguri
brânză frământată, sărată

Pași de urmat

Pas 1

 Spălăm și fierbem conopida  în apă cu un pic de oțet, sare, piper boabe și foi de dafin, pt. ca să mai reducă din mirosul ei puternic; eu mai pun și o linguriță de inox în oală ca fierbe mai repede. Conopida nu trebuie să fie prea fiartă ca se face pastă  și nu mai putem lucra cu ea.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 1
Pas 2

După ce se răcește conopida o păsăm cu furculița și condimentăm, punem usturoiul [eu am pus și un pic de ghimbir praf și pătrunjel uscat]. Se amestecă bine și se lasă să se pătrundă aromele.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 2
Pas 3

Pentru sos avem nevoie mai întâi de: ulei, ceapă, lapte, făină, nucșoară, sare și piper.

Sosul la bază este bechamel, doar la final se adaugă brânza.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 3
Pas 4

Curățăm ceapa și o tăiem foarte mărunt cu blenderul [sau rasă pe răzătoare] așa o să fie sosul mai fin. Vom face un sos bechamel mai consistent  la început așa că nu punem tot laptele.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 4
Pas 5

După ce am fiert sosul, luăm câteva linguri din el și le punem peste conopida zdrobită. În sosul care rămâne punem brânza, amestecăm bine și mai punem  lapte așa încât să rezulte un sos cremos care să curgă un pic, punem mărar,  verde ar fi mai bun și fierbem încă un pic.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 5
Pas 6

Conopida se amestecă bine cu sosul răcit, punem un ou și dacă compoziția este prea moale se poate pune pesmet. Din această compoziție formăm cu mâna crochetele.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 6
Pas 7

Trecem crochetele prin făină. Scuturăm bine să nu rămână multă făină pe ele..

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 7
Pas 8

..le dăm prin ou și apoi prin pesmet și le prăjim în mult ulei. După ce le-am prăjit pe toate le lăsăm să se răcească.

Se pot consuma și așa, reci sau calde.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 8
Pas 9

Pregătim o tavă de cuptor, o ungem cu unt. Luăm câte o felie de șuncă, punem o crocheta pe ea și rulăm.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 9
Pas 10

Peste rulouri turnăm sosul  de brânză cald și punem  la cuptor pt. gratinat 10 minute.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 10
Pas 11

Scoatem tava  de la cuptor și presărăm mărar verde sau orice verdeață vă place.

Sunt foarte bune calde, după ce se răcesc se schimbă gustul.

Crochete de conopidă cu sos de brânză - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (3 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Brânză

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!