Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava)

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava)

La Suceava ciorba se numește borș (pentru că se acrește cu borș acru) și am vrut să vă împărtășesc o rețetă pe care eu o fac des, mai ales în post (atunci nu mai punem și smântâna deasupra )

Ingrediente

Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Păstârnac
1 buc
(sau rădăcină de pătrunjel)
Rădăcină de țelină
1 buc
(o felie din ea)
Ardei gras roșu
1 buc
(jumătate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumătate din el)
Sfeclă roșie
4 buc
(eu cumpăr gata fiartă)
Ulei
50 ml
   
Pătrunjel verde
1 lingurita
(sau uscat)
Leuștean verde
1 lingurita
(sau uscat, depinde de sezon)
Borș maggi
1 lingura
(sau acru - 150ml - cine are)
Bulion de roșii
1 lingura
   
Cartofi roz
4 buc
(de mărime medie)
Fidea
50 g
(sau tăiței)
Sare
1 lingura
   
Vegeta
1 lingura
(după gust)

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 1
Pas 2

Într-o oală (de 5 L) se pune uleiul și ceapa tocată mărunt, la călit... la foc mic.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 2
Pas 3

Morcovii se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 3
Pas 4

Se taie și celelalte legume mărunt și se adaugă în oală.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 4
Pas 5

Apoi punem verdeața, pătrunjel și leuștean, dacă aveți verde... dacă nu, uscate (eu am pus uscate de data asta).

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 5
Pas 6

Se adaugă o lingură de bulion și se amestecă.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 6
Pas 7

Apoi se completează oala cu apă caldă, să fie 3/4 plină. Se adaugă o lingură de sare și se lasă să fiarbă cca 20 min.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 7
Pas 8

Se taie cartofii mărunt și se adaugă și ei în borș.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 8
Pas 9

După 10 minute se adaugă în oală sfecla roșie dată pe răzătoarea mare.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 9
Pas 10

Imediat punem și o lingură de borș Maggi sau 150 ml borș acru (după cum aveți), 50 g fidea, Vegeta după gust, mai lăsăm 5 min și oprim focul.

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 10
Pas 11

La sfârșit se mai pune un pic de leuștean deasupra.

POFTĂ BUNĂ!

Borș cu sfeclă roșie (ca la Suceava) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)
Colecții: Supe și ciorbe

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

Amy
Amalia Andreea (Amy) 29 Nov 2024, 15:49

Delicioasa ciorba. Eu am avut sfecla fiarta pusa în borcan pe care apoi am tăiat o cubulețe. ☺️👌🥣

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
aurel
aurel 02 Dec 2023, 23:38

Bors la plic ? Vegeta? Groaznic!

IoanaSilimon165
Ioana Silimon (IoanaSilimon165) 16 Aug 2021, 14:58

Cea mai delicioasa rețetă pe care am făcut-o ! mulțumesc frumos 🤗🥰

Nota mea pentru rețetă:
LilianaCojocaru175
Liliana Cojocaru (LilianaCojocaru175) 18 Jan 2019, 22:47

Eu o fac din varza calita, albitura, morcov si ardei. Pun fasole (boabe, fierte) spre final, sos de rosii. Apoi svecla rosie, data prin razatoare o fieb separat cu o lingurita de zahar si otet.

Adaug aceasta fuertura de svecla in farfurie.

Nota mea pentru rețetă:
NatashaSprinceanTurbinca189
Natasha Sprincean Turbinca (NatashaSprinceanTurbinca189) 31 May 2017, 19:50

eu nu pun taietei in schimb pun fasole 

Nota mea pentru rețetă:
ArtLover
ArtLover 07 Jan 2016, 15:24

Am urmat toti pasii exact si un sucevean mi-a reprosat ca sfecla nu e buna in ciorba, el voia sa o aleaga. A 2-a oara am lasat-o bucati mari,nu am mai razalit. Cui nu ii place sa nu o manance.

Nota mea pentru rețetă:
Nastea
Nastea 15 Jun 2015, 20:50

Foarte gustos pentru prima data lam făcut sa primit super....eu am făcut cu varza proaspata

Nota mea pentru rețetă:
Tabitha
Tabitha 11 Nov 2014, 22:44

Prima data am încercat ciorba asta...ce sa zic foarte gustoasa :) si foarte ușor de făcut. Eu adăugat orez ca nu am avut tăieței. Smantana am pus o lingura in farfurie. Mulțumesc de rețeta . Tabitha USA

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 22 Apr 2012, 00:53

Ma bucur mult cristinutza cristina ca l-ai incercat si ma bucur si mai mult ca iti place.spor la gatit si numai bine.

Nota mea pentru rețetă:
cristinutza cristina
cristinutza cristina 19 Apr 2012, 12:42

foarte delicios acest bors! ca sa nu mai zic cat de sanatos este!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile