Ingrediente
●
Păstârnac
1 buc
(sau rădăcină de pătrunjel)
●
Rădăcină de țelină
1 buc
(o felie din ea)
●
Ardei gras roșu
1 buc
(jumătate din el)
●
Ardei gras verde
1 buc
(jumătate din el)
●
Sfeclă roșie
4 buc
(eu cumpăr gata fiartă)
●
Pătrunjel verde
1 lingurita
(sau uscat)
●
Leuștean verde
1 lingurita
(sau uscat, depinde de sezon)
●
Borș maggi
1 lingura
(sau acru - 150ml - cine are)
●
Bulion de roșii
1 lingura
●
Cartofi roz
4 buc
(de mărime medie)
●
Fidea
50 g
(sau tăiței)
●
Vegeta
1 lingura
(după gust)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Într-o oală (de 5 L) se pune uleiul și ceapa tocată mărunt, la călit... la foc mic.
Pas 3
Morcovii se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.
Pas 4
Se taie și celelalte legume mărunt și se adaugă în oală.
Pas 5
Apoi punem verdeața, pătrunjel și leuștean, dacă aveți verde... dacă nu, uscate (eu am pus uscate de data asta).
Pas 6
Se adaugă o lingură de bulion și se amestecă.
Pas 7
Apoi se completează oala cu apă caldă, să fie 3/4 plină. Se adaugă o lingură de sare și se lasă să fiarbă cca 20 min.
Pas 8
Se taie cartofii mărunt și se adaugă și ei în borș.
Pas 9
După 10 minute se adaugă în oală sfecla roșie dată pe răzătoarea mare.
Pas 10
Imediat punem și o lingură de borș Maggi sau 150 ml borș acru (după cum aveți), 50 g fidea, Vegeta după gust, mai lăsăm 5 min și oprim focul.
Pas 11
La sfârșit se mai pune un pic de leuștean deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
5 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)