Ingrediente
●
Făină albă de grâu
1 kg
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Făina, sarea, zahărul se amestecă bine în vas. Topim drojdia în zer și frământăm până se omogenizează. La final adăugăm uleiul și frământăm iar până nu se mai lipește aluatul de mâini. Acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut o oră.
Pas 2
Punem pâinea într-un vas yena uns cu margarină sau unt și lăsăm să crească încă jumătate de oră. Se poate pune și în două vase, dar ies pâinile mai mici și se coc mai repede. Pentru că am pus tot aluatul într-un vas, am secționat exteriorul cu cuțitul să crească mai frumos.
Pas 3
Presărăm susan și dăm la cuptor pentru jumătate de oră. În fotografie se vede cam cât crește și în tavă.
Pas 3
Scoatem din cuptor și din vas pâinea, o umezim cu apă și o învelim într-un prosop.
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
180 min
Data publicării: