Pâine de casă cu susan

A
Pâine de casă cu susan

Ce e mai plăcut în casă decât mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Vă propun o rețetă de pâine presărată cu susan. Susan care în final iese rumenit și se consumă primul!

Ingrediente

Făină albă de grâu
1 kg
   
Zer
500 ml
   
Ouă
1 buc
   
Sare
4 lingurite
   
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Drojdie proaspătă
20 g
   
Susan
4 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Făina, sarea, zahărul se amestecă bine în vas. Topim drojdia în zer și frământăm până se omogenizează. La final adăugăm uleiul și frământăm iar până nu se mai lipește aluatul de mâini. Acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut o oră.

Pâine de casă cu susan - Pas 1
Pas 2

Punem pâinea într-un vas yena uns cu margarină sau unt și lăsăm să crească încă jumătate de oră. Se poate pune și în două vase, dar ies pâinile mai mici și se coc mai repede. Pentru că am pus tot aluatul într-un vas, am secționat exteriorul cu cuțitul să crească mai frumos.

Pâine de casă cu susan - Pas 2
Pas 3

Presărăm susan și dăm la cuptor pentru jumătate de oră. În fotografie se vede cam cât crește și în tavă.


Pâine de casă cu susan - Pas 3
Pas 3

Scoatem din cuptor și din vas pâinea, o umezim cu apă și o învelim într-un prosop.

Pâine de casă cu susan - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 180 min
Data publicării:
Colecții: Aluaturi

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 Feb 2011, 10:09

O, ce painica buna - se pare ca esti maestru in ale painiii! Apropo, zerul de unde il cumperi, sau ai vreun furnizor de incredere de la tzara?

amalia80
amalia80 16 Feb 2011, 11:52

Intradevar, fac des paine de casa si-mi place sa ma joc cu ingredientele, astfel incat sa fie ceva nou de fiecare data. Zerul este facut de mine, imi ramane de la branza calcica pe care i-o prepar fetitei. Pregatesc reteta de branza calcica cu poze si o postez zilele acestea.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 29 Jan 2016, 11:58

Cind si unde se pune oul?

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 29 Jan 2016, 11:59

Cred ca este pt uns deasupra.