Ficăței de pui cu mămăliguță
rețeta postată de elena (spiriduena)
Vin și eu cu o altă rețetă de ficăței, este ușor și rapid de preparat. Acum cu mămăliguță, dar se poate și cu piure sau legume, eu fac și cu dovlecel verde făcut pe grătar cu ulei de măsline, este super.
Sper să trecem examenul, mai ales că am un ajutor de nădejde care se ocupă de aranjat și decorat, mai face și pozele. Este fiica mea și vrea neapărat să vă pună și ea o rețetă 100% preparată de ea.
Ingrediente
●
Ulei de măsline
4 linguri
●
Praz
1 buc
dacă este mare jumătate
●
Sare, piper, foi dafin
1 lingurita
după gust
●
Mămăliguță
80 g
pt. fiecare persoană
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălăm și curățăm bine ficățeii, eu i-am tăiat mărunt, dar se pot lăsa și întregi. Se pun într-un bol și se toarnă lapte cât să acopere bine tot ficatul. Se lasă jumătate de oră, apoi se scurg într-o strecurătoare și se spală bine să nu rămână cu lapte.
Pas 2
Tăiem baconul și îl punem la prăjit în uleiul încălzit bine. Dacă puneți ulei de floarea-soarelui ar trebui mai mult, cel de măsline sporește și este deajuns 3-4 linguri.
Pas 3
Rumenim baconul pe toate părțile și îl scoatem din tigaie, în același ulei vom căli ceapa.
Pas 4
Tăiem ceapa și prazul, eu nu le tai foarte mărunt - dacă nu vă place să se vadă ceapa prin mâncare o tăiați f. mărunt, o să se zdrobească la fierbere.
Pas 5
Punem ceapa și prazul în uleiul rămas de la bacon, adăugăm sare și lăsăm 3-4 minute cu capac să se înăbușe, este mai sănătos decât prăjită.
Pas 6
După ce s-a înmuiat bine ceapa, adăugăm vinul alb, amestecăm bine și lăsăm încă 5-8 minute să fiarbă cu capac.
Pas 7
Adăugăm ficățeii scurși de apă și lăsăm să fiarbă fără să punem apă, se fierb în sucul pe care îl lasă ei și ceapa, aproximativ 10 minute.
Pas 8
Acum este timpul să adăugăm baconul și sosul de roșii (să nu fie acru), eu folosesc un sos ușor dulceag, îl mâncăm și în loc de ketchup.
Pas 9
Amestecăm încet să nu se sfărâme ficățeii, punem piper și foile de dafin întregi (la final le scoatem). Lăsăm să mai fiarbă la foc mic, să se pătrundă bine aromele.
Pas 10
La final punem frunză de pătrunjel sau alte arome ce vă plac vouă, apropo pătrunjelul conține vitamina C așa că puteți pune din abundență la toate mâncărurile.
Servim cu mămăliguță.
POFTĂ BUNĂ
Cantitate:
4 buc
(porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării: