Mere în aluat

A
Mere în aluat

O rețetă moștenită de la bunica pe care o prepar mereu cu plăcere. Ingrediente ieftine, la îndemâna oricui și ușor de preparat!

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Zahăr
6 linguri
   
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
   
Zahăr vanilat
50 g
   
Făină albă
200 g
   
Lapte de vacă
100 ml
   
Ulei de măsline
2 linguri
   
Esență de vanilie
2 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Mere în aluat - Pas 1
Pas 2

Mixăm ouăle cu zahărul și încorporăm laptele, uleiul și la final făina. Adăugăm esența de vanilie și scorțișoara și lăsăm să se odihnească cât curățăm merele.

Mere în aluat - Pas 2
Pas 3

Merele se curăță de coajă și se taie felii de maxim 5 mm. Dacă sunt acrișoare le puteți presăra zahăr pudră pe ele.

Mere în aluat - Pas 3
Pas 4

Trecem merele prin aluat și le punem la prăjit în ulei.

Mere în aluat - Pas 4
Pas 5

Le scoatem pe un șervețel pentru a absorbi surplusul de ulei și le presărăm cu zahăr pudră vanilat. Se servesc călduțe dar sunt la fel de gustoase și reci.

Mere în aluat - Pas 5
Pas 6

Cum sunt? Merele se topesc prin prăjire dar își păstrează aroma, au însă și un gust plăcut de gogoși... Încercați rețeta și veți vedea ce deliciu sunt!

Mere în aluat - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Mery75
Mery75 12 Feb 2011, 15:37

super reteta si rapida si ieftina