Paste a la carbonara

Paste a la carbonara

Pastele carbonara sunt simple de făcut și rapide. Sunt foarte gustoase și când ai mâncat o porție, cu siguranță mai vrei una!

Cu câteva ingrediente vom prepara una din delicioasele paste italienești!

Ingrediente

Spaghete
250 g
   
Bacon
200 g
   
Ouă
2 buc
chiar și 3 puteți pune. În rețeta normală se pun numai gălbenușurile
Parmezan
100 g
eu folosesc și mix de brânză
Ulei de măsline
50 ml
   
Piper negru
1 lingurita
puneți după gust. Vă recomand să-l măcinați proaspăt, iese mult mai bun

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele.

Paste a la carbonara - Pas 1
Pas 2

Se fierb pastele conform prospectului de pe pachet în apă cu sare.

Paste a la carbonara - Pas 2
Pas 3

Baconul se taie cubulețe și se rumenește ușor în tigaie cu puțin ulei de măsline.

Paste a la carbonara - Pas 3
Pas 4

Până se fierb pastele și prăjește baconul, răzuiți parmezanul și amestecați cu gălbenușurile ouălor. (Eu le pun întregi ouăle, pentru că îmi ies prea uscățioase pastele).

Dacă amestecul este prea uscat, puteți adăuga puțin albuș.

Adăugați piper proaspăt măcinat.

Paste a la carbonara - Pas 4
Pas 5

Strecurați pastele, clătiți-le sub jet de apă (opțional)

(de obicei nu le clătesc, îmi plac mai mult așa) și le adăugați în tigaie peste bacon.

Amestecul de paste, bacon trebuie să fie fierbinte.

Paste a la carbonara - Pas 5
Pas 6

Se toarnă ouăle peste paste și amestecați energic.

Atenție, nu prea mult să nu vă iasă prea uscățioase.

Paste a la carbonara - Pas 6
Pas 7

Pastele a la carbonara se servesc fierbinți cu parmezan ras deasupra.

Poftă Bună!

Paste a la carbonara - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 4 (1 voturi)
Colecții: Paste și altele, Paste

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Mery75
Mery75 12 Feb 2011, 15:50

asteptam ceva de genul asta,mersi pt. reteta

raisa
Raisa Miruna (raisa) 26 Feb 2011, 00:58

Si eu sunt fan al pastelor, reteta asta am incercat-o in mai multe feluri pana am gasit varianta care imi place cel mai mult: este aproape la fel ca ce ai scris tu, numai ca ouale le bat intregi impreuna cu 2-3 linguri de smantana (slaba de preferat) pana se omogenizeaza frumos, galben deschis. La fel, pastele nu le clatesc, doar scurg apa si imediat cat sunt inca fierbinti torn amestecul de ou ca sa se coaca de la caldura lor, apoi baconul la fel de cald (scurs de ulei!) si parmezanul ras. Datorita smantanii nu au cum sa iasa uscate si nu sunt excesiv de grele pentru ca nu au grasime. Si inca ceva important: se stinge focul chiar daca le amesteci in tigaie sau in oala in care au fiert, ca sa nu prinda gust de parlit (mie una nu imi place, ca pana la urma sunt paste, nu oua prajite). Daca vreti incercati si sugestiile mele sau daca aveti altele...

Nota mea pentru rețetă:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 04 May 2015, 11:40

Din cite stiu eu oul nu trebuie sa se coaca, in poza ta is niste macaroane cu omleta si bacon. in carbonara oul trebuie sa ramina aproape crud  nu prajit