Paste a la carbonara
rețeta postată de Elena (Ellena)
Pastele carbonara sunt simple de făcut și rapide. Sunt foarte gustoase și când ai mâncat o porție, cu siguranță mai vrei una!
Cu câteva ingrediente vom prepara una din delicioasele paste italienești!
Ingrediente
●
Ouă
2 buc
chiar și 3 puteți pune. În rețeta normală se pun numai gălbenușurile
●
Parmezan
100 g
eu folosesc și mix de brânză
●
Piper negru
1 lingurita
puneți după gust. Vă recomand să-l măcinați proaspăt, iese mult mai bun
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Am pregătit ingredientele.
Pas 2
Se fierb pastele conform prospectului de pe pachet în apă cu sare.
Pas 3
Baconul se taie cubulețe și se rumenește ușor în tigaie cu puțin ulei de măsline.
Pas 4
Până se fierb pastele și prăjește baconul, răzuiți parmezanul și amestecați cu gălbenușurile ouălor. (Eu le pun întregi ouăle, pentru că îmi ies prea uscățioase pastele).
Dacă amestecul este prea uscat, puteți adăuga puțin albuș.
Adăugați piper proaspăt măcinat.
Pas 5
Strecurați pastele, clătiți-le sub jet de apă (opțional)
(de obicei nu le clătesc, îmi plac mai mult așa) și le adăugați în tigaie peste bacon.
Amestecul de paste, bacon trebuie să fie fierbinte.
Pas 6
Se toarnă ouăle peste paste și amestecați energic.
Atenție, nu prea mult să nu vă iasă prea uscățioase.
Pas 7
Pastele a la carbonara se servesc fierbinți cu parmezan ras deasupra.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)