O rețetă ingenioasă ca aspect, dar deosebit de gustoasă și de sănătoasă.
"Țepii" se vor consuma cu siguranță primii!
Semințele de dovleac se curăță de orice pieliță.
Făina de grâu se amestecă cu sarea, laptele praf și zahărul. În apă călduță topim drojdia și o turnăm treptat în aluat. Frământăm bine până nu se mai lipește aluatul de mâini. La final adăugăm uleiul de măsline și-l încorporăm bine. Lăsăm aluatul la crescut timp de o oră.
Ungem două vase yena cu unt și punem în ele pâinea. Semințele de dovleac le așezăm pe toată suprafața exterioară a pâinii.
Coacem pâinea la foc mediu timp de 30 - 40 de minute. Când este gata o umeziți cu puțină apă și o lăsați să se răcorească într-un prosop.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.