Ingrediente
●
Măsline verzi, fără sâmburi
50 g
●
Maioneză
250 g
făcută acasă
●
Sare, piper, maghiran
1 lingurita
sau oregano
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pun cartofii cu coajă, la fiert în apă rece cu sare, se curăță și se lasă să se răcească bine.
La fel procedăm și cu ouăle.
Pas 2
Se curăță ceapa și se taie julien, se opărește în apă cu sare, oțet de zmeură, foi de dafin. Se scurge bine și se lasă la răcit {se poate pune și crudă}.
Pas 3
Când ingredientele sunt reci, toate se taie bastonașe sau cubulețe (cum vă place mai mult) și se amestecă toate cu două spatule, ușor ca să nu se zdrobească.
Pas 4
Eu am pus iaurt în maioneză pentru că să fie mai puțin grasă, dar se poate și fără iaurt.
Atenție - iaurtul nu trebuie să fie acru sau din acela care lasă zer.
Pas 5
Se condimentează după gust, eu am pus maghiran uscat pentru că nu am avut verde {ar fi mult mai bun cu ierburi proaspete} și frunză de pătrunjel verde.
Se lasă 1 oră la frigider înainte de a se consuma, pentru că să se amestece bine aromele.
Poftă bună.
Cantitate:
1 kg
(5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: