Legume umplute

Legume umplute

Eu fac această rețetă mai mult când e sezonul roșiilor, când legumele sunt mai gustoase și mult mai sănătoase. Iese bună și iarna dar vara e mult mai gustoasă. Încerc să vă trimit cât mai multe rețete cu specific grecesc. La prima vedere pare o rețetă mai complicată dar nu este deloc așa.

Ingrediente

Roșii proaspete
8 buc
6 roșii se folosesc pentru umplut ,iar 2 pentru tocat
Ardei verzi
4 buc
3 ardei pentru umplut, 1 pentru tocat
Vinete
2 buc
1 pentru umplut, 1 pentru tocat
Orez
11 linguri
se folosește o lingură de orez pentru fiecare legumă umplută. Eu am avut 11 legume, deci 11 linguri de orez
Sare, piper
15 g
   
Zahăr
1 lingura
   
Cimbru
1 lingura
   
Pătrunjel verde
1 buc
   
Ulei de măsline
200 ml
   
Conservă roșii tocate
1 buc
sau poți folosi roșii proaspete
Ceapă
1 buc
   
Usturoi
2 buc
   
Cartofi
5 buc
2 pentru tocat și 3 pentru pus în tavă lângă legume

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm toate legumele și le ștergem de apă. Cu un cuțit tăiem căpăcelele pe care le păstrăm pentru a acoperi legumele umplute. Acum cu o linguriță scobim fiecare legumă în parte cu grijă să nu le găurim  pe lateral și pe fund, miezul scos îl punem într-un bol mai mare.

După ce am terminat de scobit legumele le așezăm în tavă una lângă alta.

Legume umplute - Pas 1
Pas 2

Legumele care au rămas - 1 ardei, 2 roșii, 1 vânătă, pătrunjelul, conserva de roșii și 2 cartofi - se toacă pe jumătate și se adaugă în bolul în care ai pus miezul scos de la scobitul legumelor.

 

Legume umplute - Pas 2
Pas 3

Toate aceste legume le tocăm în blender nu foarte mult.

 

Legume umplute - Pas 3
Pas 4

Legumele tocate le punem într-o sită să se scurgă sucul. Trebuie să rămână o pastă nu cu multă zeamă deoarece își vor lăsa și legumele pe care le umplem. Sucul lăsat de legume îl păstrăm pentru  mai târziu

 

Legume umplute - Pas 4
Pas 5

Peste legumele tocate adăugăm sare, piper, cimbru, lingura de zahăr, mai punem și puțin ulei de măsline în compoziție și mai adăugăm și cele 11 linguri de orez.

 

Legume umplute - Pas 5
Pas 6

Amestecăm această compoziție și cu o lingură umplem fiecare legumă în parte, la sfârșit punem și căpăcelele.

 

Legume umplute - Pas 6
Pas 7

Acum printre legume punem cei 3 cartofi rămași pe care îi tăiem cubulețe mai mari.

 

Legume umplute - Pas 7
Pas 8

Peste legume punem cu grijă sucul care a rămas din scursul legumelor. Punem și niște ulei și apă cât să acopere  legumele.

 

Legume umplute - Pas 8
Pas 9

Dăm tava la cuptor pentru 60-90 minute.

Poftă Bună!

 

Legume umplute - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Sursă: daniela
Colecții: Legume

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 08 Feb 2011, 10:18

Foarte buna reteta Daniela! Eu stiam de una cu carne, dar asta merge foarte bine si in post si asa, mai sanatos.

olteanu
daniela olteanu (olteanu) 08 Feb 2011, 14:20

Asa este si eu mai fac si cu carne dar mai mult imi place fara.Eu am scris reteta exact cum se face aici in grecia.

lena
Elena (lena) 08 Feb 2011, 14:49

Atunci vrem si o placinta greceasca adevarata Daniela!

olteanu
daniela olteanu (olteanu) 08 Feb 2011, 15:22

Ok promit ca o sa scriu si o reteta de placinta.Chiar aseara am facut placinta cu verdeata pacat ca nu am facut niste poze.

E.M.A
E.M.A 20 Jun 2017, 12:07

Bună!  Ce gramaj trebuie sa aibă conserva de roșii,  400 de grame,  cum are de obicei?  Iar dacă punem roșii proaspete, trebuie altele în plus față de cele 2 pentru tocat menționate la început sau se referă la cele 2 pentru tocat deja specificate? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 20 Jun 2017, 13:04

Reteta nu-mi apartine dar cred ca este conserva standard de 400g, si da, trebuie inca vreo 5 rosii care sa inlocuiasca conserva, si pasate dinainte.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 20 Jun 2017, 14:58

Am înțeles. Mulțumesc mult pentru promptitudinea răspunsului!  Zi frumoasă!