Aseară am făcut o prăjitură delicioasă cu aromă de lămâie. Vreau să vă îndulcesc și pe voi!
Așa că vă invit la o prăjiturică pufoasă și o ceșcuță de cappuccino!
Am pregătit ingredientele și sunt gata să încep prepararea prăjiturii!
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare, încât dacă întorci castronul să nu cadă.
Se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie și se omogenizează bine.
Apoi adăugăm pe rând câte un gălbenuș și mixăm bine după fiecare, până s-au încorporat bine.
Adăugăm uleiul ușor ca la maioneză și amestecăm cu lingura de lemn, nu mai folosim mixerul.
Amestecăm bine să se încorporeze uleiul în compoziție.
După ce am pus uleiul și s-a încorporat bine în compoziție, adăugăm făina cernută treptat și coaja de lămâie.
Se amestecă de jos în sus, aluatul trebuie să fie potrivit, să nu fie moale.
La sfârșit punem amoniacul stins cu zeamă de lămâie și se mai amestecă puțin.
Compoziția se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt și se întinde cu o lingură.
Deasupra se pun bucățele de nucă.
Se lasă la foc potrivit, eu am lăsat la 180 grade 30-40 min.
După ce s-a copt frumos, am făcut proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit, se scoate din tavă și se taie cu paharul în formă de semilună!
Se servește cu plăcere alături de o ceașcă de cappuccino, ceai sau cafea!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.