Semilune
rețeta postată de Elena (Ellena)
Aseară am făcut o prăjitură delicioasă cu aromă de lămâie. Vreau să vă îndulcesc și pe voi!
Așa că vă invit la o prăjiturică pufoasă și o ceșcuță de cappuccino!
Ingrediente
●
Zahăr
1 buc
adică o cană
●
Ulei de floarea-soarelui
1 buc
adică o cană
●
Făină albă calitate superioară
2 buc
adică 2 căni
●
Coajă de lămâie rasă
1 buc
coaja de la o lămâie rasă
●
Amoniac
1 lingurita
stins cu zeamă de lămâie
●
Esență de vanilie
1 buc
o fiolă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Am pregătit ingredientele și sunt gata să încep prepararea prăjiturii!
Pas 2
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare, încât dacă întorci castronul să nu cadă.
Se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie și se omogenizează bine.
Pas 3
Apoi adăugăm pe rând câte un gălbenuș și mixăm bine după fiecare, până s-au încorporat bine.
Pas 4
Adăugăm uleiul ușor ca la maioneză și amestecăm cu lingura de lemn, nu mai folosim mixerul.
Amestecăm bine să se încorporeze uleiul în compoziție.
Pas 5
După ce am pus uleiul și s-a încorporat bine în compoziție, adăugăm făina cernută treptat și coaja de lămâie.
Se amestecă de jos în sus, aluatul trebuie să fie potrivit, să nu fie moale.
Pas 6
La sfârșit punem amoniacul stins cu zeamă de lămâie și se mai amestecă puțin.
Pas 7
Compoziția se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt și se întinde cu o lingură.
Deasupra se pun bucățele de nucă.
Se lasă la foc potrivit, eu am lăsat la 180 grade 30-40 min.
Pas 8
După ce s-a copt frumos, am făcut proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Pas 9
După ce s-a răcit, se scoate din tavă și se taie cu paharul în formă de semilună!
Pas 10
Se servește cu plăcere alături de o ceașcă de cappuccino, ceai sau cafea!
Poftă Bună!
Cantitate:
15 kg
(12-15 buc)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: