Semilune

Semilune

Aseară am făcut o prăjitură delicioasă cu aromă de lămâie. Vreau să vă îndulcesc și pe voi!

Așa că vă invit la o prăjiturică pufoasă și o ceșcuță de cappuccino!

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Zahăr
1 buc
adică o cană
Ulei de floarea-soarelui
1 buc
adică o cană
Făină albă calitate superioară
2 buc
adică 2 căni
Coajă de lămâie rasă
1 buc
coaja de la o lămâie rasă
Nuci
100 g
mărunțite
Amoniac
1 lingurita
stins cu zeamă de lămâie
Esență de vanilie
1 buc
o fiolă

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele și sunt gata să încep prepararea prăjiturii!

Semilune - Pas 1
Pas 2

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă tare, încât dacă întorci castronul să nu cadă.

Se adaugă treptat zahărul și esența de vanilie și se omogenizează bine.

Semilune - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugăm pe rând câte un gălbenuș și mixăm bine după fiecare, până s-au încorporat bine.

Semilune - Pas 3
Pas 4

Adăugăm uleiul ușor ca la maioneză și amestecăm cu lingura de lemn, nu mai folosim mixerul.

Amestecăm bine să se încorporeze uleiul în compoziție.

Semilune - Pas 4
Pas 5

După ce am pus uleiul și s-a încorporat bine în compoziție, adăugăm făina cernută treptat și coaja de lămâie.

Se amestecă de jos în sus, aluatul trebuie să fie potrivit, să nu fie moale.

Semilune - Pas 5
Pas 6

La sfârșit punem amoniacul stins cu zeamă de lămâie și se mai amestecă puțin.

Semilune - Pas 6
Pas 7

Compoziția se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt și se întinde cu o lingură.

Deasupra se pun bucățele de nucă.

Se lasă la foc potrivit, eu am lăsat la 180 grade 30-40 min.

Semilune - Pas 7
Pas 8

După ce s-a copt frumos, am făcut proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Semilune - Pas 8
Pas 9

După ce s-a răcit, se scoate din tavă și se taie cu paharul în formă de semilună!

Semilune - Pas 9
Pas 10

Se servește cu plăcere alături de o ceașcă de cappuccino, ceai sau cafea!

 

Poftă Bună!

Semilune - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 kg (12-15 buc)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 03 Feb 2011, 15:55

Mi-ai facut pofta Ellena, arata foarte bine

Ellena
Elena (Ellena) 03 Feb 2011, 21:39

Mersi Lena! prajitura care merita incercata! mai ales cand aveti musafiri!

Elena.M
Elena (Elena.M) 04 Feb 2011, 08:20

Felicitari Ellena!Chiar arata foarte bine cu siguranta o voi incerca si eu.te pup.

Elena.M
Elena (Elena.M) 04 Feb 2011, 08:23

Ce dimeniune are tava ta?cantitatile tale le pot foloi la tava mea cu dimeniunea 30cm cu 32 cm??sau trebuie sa dublez cantitatile ingredientelor?astept raspuns te rog ca vreau sa o fac azi.

Ellena
Elena (Ellena) 04 Feb 2011, 19:48

Scuze Elena ca nu am rapuns mai repede dar am fost la servici si acum am ajuns...

Dimimensiunile la tava sunt: 32 cm pe 24 cm.

Prajitura va creste destul de mult.

Spor la prajiturit!

Maria20
Maria (Maria20) 04 Feb 2011, 23:11

mmmm ce prajitura vreau si eu

DenisaS.
DenisaS. 30 May 2014, 14:07

Buna! Ar merge reteta asta pe post de blat de tort? sau e prea faramicios blatul...?

lena
Elena (lena) DenisaS. 30 May 2014, 19:23

Cred ca merge, tot un fel de pandispan este.

MihaelaDinculescu898
Mihaela Dinculescu (MihaelaDinculescu898) 08 Jul 2019, 13:04

Ca sa nu fie atat de faramicioasa, un pic mai subtirica si mai uscata amestecam ouale intregi cu zaharul, uleiul.... fara prea mare osteneala, doar cu lingura, apoi faina si PRAF de COPT stins cu zeama de la o lamaie, apoi aromele.