Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
300 g
și încă 10 linguri pentru cremă
●
Unt
250 g
sau margarină
●
Esență de vanilie
2 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc ingredientele.
Pas 2
Pregătim foile:
Se încorporează 100g unt în făină, se adaugă zahărul pudră, 1 ou, praful de copt, smântâna și 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie să fie moale chiar lipicios. Se împarte în 3 și se ține la frigider cât pregătim crema, după care se întind și se coc pe hârtie de copt sau pe fundul unei tăvi.
Pas 3
Pregătim crema:
Gălbenușurile se freacă cu 250g zahăr, se adaugă 10 linguri de făină și câteva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc.
Pas 4
Când laptele este cald se toarnă compoziția de gălbenușuri și se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloașelor. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă crema.
Pas 5
Albușurile se bat spumă tare și se toarnă peste cremă amestecând repede.
Pas 7
Umplem foile cu cremă din belșug și dăm prăjitura la rece câteva ore. Indicat ar fi să se facă prăjitura seara și să o lăsați la rece până a doua zi, ca să intre crema în foi.
Pas 8
Tăiem marginile și portionăm prăjitura după preferințe și o decorăm cu nucă de cocos.
Poftă mare!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
80 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)