Cremsnit scoțian

Cremsnit scoțian

Un desert deosebit, pentru orice ocazie!

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
300 g
și încă 10 linguri pentru cremă
Unt
250 g
sau margarină
Zahăr pudră
50 g
   
Ouă
4 buc
   
Praf de copt
1 buc
   
Smântână
60 g
   
Lapte
1 l
pentru cremă
Zahăr
250 g
   
Esență de vanilie
2 buc
   
Nucă de cocos
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Se pregătesc ingredientele.

Cremsnit scoțian - Pas 1
Pas 2

Pregătim foile:

Se încorporează 100g unt în făină, se adaugă zahărul pudră, 1 ou, praful de copt, smântâna și 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie să fie moale chiar lipicios. Se împarte în 3 și se ține la frigider cât pregătim crema, după care se întind și se coc pe hârtie de copt sau pe fundul unei tăvi.

Cremsnit scoțian - Pas 2
Pas 3

Pregătim crema:

Gălbenușurile se freacă cu 250g zahăr, se adaugă 10 linguri de făină și câteva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc.

Cremsnit scoțian - Pas 3
Pas 4

Când laptele este cald se toarnă compoziția de gălbenușuri și se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloașelor. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă crema.

Cremsnit scoțian - Pas 4
Pas 5

Albușurile se bat spumă tare și se toarnă peste cremă amestecând repede.

Cremsnit scoțian - Pas 5
Pas 6

Coacem foile.

Cremsnit scoțian - Pas 6
Pas 7

Umplem foile cu cremă din belșug și dăm prăjitura la rece câteva ore. Indicat ar fi să se facă prăjitura seara și să o lăsați la rece până a doua zi, ca să intre crema în foi.

Cremsnit scoțian - Pas 7
Pas 8

Tăiem marginile și portionăm prăjitura după preferințe și o decorăm cu nucă de cocos.

Poftă mare!

Cremsnit scoțian - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 80 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Colecții: Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Lavi
Lavi 13 Jul 2011, 07:57

Dupa cum vezi, eu am folosit margarina, si am gresit eu cand am scris 100g, se pune 250 g. Am pus toata cutia respectiva.

mikela
mikela 12 Jul 2011, 12:29

Bun,am inteles,crema fara unt,toata cantitatea de unt e inglobata in compozitia foilor,dar la ingrediente se specifica 250 g unt/margarina ,in schimb la pregatirea foilor figureaza doar 100 g.Pana la urma care e cantitatea exacta,un pachet unt (250 g) sau 100 g?

Lavi
Lavi 12 Jul 2011, 11:48

toata cantitatea de unt trebuie folosita la foi, la crema nu am pus deloc

mikela
mikela 06 Jul 2011, 18:57

Imi cer scuze,cred ca ai uitat untul din crema(150 g) ,care ,cred eu,il incorporam inainte de a adauga spuma de albus.Prajitura asta cu siguranta e delicioasa,aduce cu "Alba ca zapada".

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 04 Feb 2011, 14:04

Nota mea pentru rețetă:
Galia
Galia 03 Feb 2011, 19:01

O includ pe lista retetelor "de incercat" :)

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 03 Feb 2011, 16:32

foile se fac cum vrei, mery!

eu le-am copt intr-o tava rotunda pe hartie de copt

se pot face in orice forma!

Mery75
Mery75 03 Feb 2011, 13:29

ce dimensiuni au foile? sunt rotunde?

Lavi
Lavi 03 Feb 2011, 10:17

multumesc Lena!

Esti o draguta, ca-n totdeauna!

lena
Elena (lena) 03 Feb 2011, 09:53

Da, da - asta chiar abia asteptam s-o pui, trebuie incercat neaparat! Si bravo pt poze, chiar le ai si pe pasi, foarte frumos!

Arată toate comentariile