Friptură de porc
rețeta postată de Elena (Ellena)
O friptură delicioasă și ușor de făcut!
O recomand cu mare plăcere!
Ingrediente
●
Carne de porc (pulpă)
1 kg
●
Umplutură cu pancetă afumată
400 g
Pancetă afumată = bacon
●
Pătrunjel verde
1 buc
o legătură
●
Piper negru
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se spală, se lasă să se scurgă.
Carnea se umple cu umplutura formată din pancetă afumată, pătrunjel verde tocat, usturoi granulat, piper și sare. Gaura în umplutură se face cu cuțitul special de făcut găuri în carne.
Apoi, opțional, puteți înveli friptura cu felii de pancetă afumată, o legați cu sfoară alimentară și îi puneți o frunză de dafin deasupra.
Friptura se lasă la cuptor, până se rumenește frumos, la 180 de grade.
Pas 2
Când este gata, se servește caldă cu garnitură de piure, legume asortate, depinde de preferința fiecăruia.
Eu am făcut garnitură de legume asortate.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)