Ingrediente
●
Roșii uscate
175 g
sau 1 ardei roșu
●
Ulei de măsline
2 linguri
●
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
●
Nucșoară
0.5 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spanacul se opărește în apă cu sare, apoi se scurge bine.
Într-un bol fărâmițăm brânza cu o furculiță.
Pas 2
Se adaugă 2 linguri de smântână și untul topit.
Pas 3
Se adaugă pe rând și ouăle, amestecând ca să se încorporeze.
Pas 4
Măslinele se feliază și se adaugă.
Pas 5
Roșiile uscate se taie felii subțiri.
Eu deși aveam suficiente, mi-a fost greu să cobor în pivniță așa că am adăugat 1 ardei roșu tăiat bucățele.
Pas 6
Spanacul se taie/toacă mărunt și se adaugă peste brânză.
Pas 7
Verdețurile se toacă mărunt.
Acum mai puteți adăuga puțină vegeta și nucșoară.
Pas 8
Se ia o formă rotundă cu diametrul de 23 cm, cu inel și se unge cu ulei. Se pun câte 2 foi de plăcintă odată de 3 ori, unse cu ulei. Cu jumătate de foaie să acopere fundul tăvii, iar restul să se răsfrângă în afară.
Pas 9
Se așează în direcții diferite.
Pas 10
Deci la bază vor fi 6 foi.
Pas 11
Așezăm umplutura de brânză cu spanac.
Pas 12
Și acoperim cu foile răsfrânte. Pe ultimele foi le lăsăm puțin în sus, încrețite ca vor arăta bine după coacere.
Cu o pensulă le ungem cu ulei ca să nu se lipească între ele.
Pas 13
Băgăm plăcinta în cuptorul preîncins pentru 40 minute.
Pas 14
Este foarte bună servită lângă o salată sau tzatziki.
Poftă bună.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: