Ingrediente
●
Cașcaval
300 g
sau parmezan, sau telemea
●
Smântână
400 g
sau iaurt
●
Unt
1 lingura
pentru uns tava
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleceii se spală, se taie cuburi și se pun într-o strecurătoare. Se sărează cu 2 lingurițe de sare, se amestecă și se lasă 20 de minute ca să-și lase apa.
Pas 2
După cele 20 de minute îi apăsăm puțin cu mâna în strecurătoare să se mai scurgă apa și-i mutăm într-un bol. Peste ei punem 2 linguri de pesmet,
Pas 3
Adăugăm trei sferturi din cașcaval, lăsând un sfert pentru deasupra.
Pas 4
Adăugăm ouăle, piperul și dacă e cazul și puțină sare. Depinde de ce brânză ați pus. Telemeaua fiind sărată.
Amestecați bine.
Pas 5
La sfârșit se adaugă 400 gr. de smântână sau iaurt.
Cel mai bine e să adăugați câte 200 din fiecare. Dacă puneți numai smântână va fi mai dulce, dacă puneți numai iaurt va fi mai acrișoară.
Pas 6
Tava cu dimensiunea de 20/30 cm se unge cu untul și se presară 2 linguri de pesmet. Răsturnăm în ea tot conținutul și nivelăm bine. Băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 gr. și lăsăm 30 minute pentru început.
Pas 7
După 30 de minute scoatem și verificăm cu o scobitoare dacă dovleceii sunt moi. Dacă nu, îi mai lăsăm puțin.
Pas 8
Dacă dovleceii sunt moi punem peste ei restul de cașcaval (parmezan, telemea) și reintroducem în cuptor pentru alte 10 minute cât să prindă o crustă rumenă.
Pas 9
Așa arată când este gata.
Pas 10
Această rețetă o puteți face tot timpul anului deoarece dovleceii se găsesc tot timpul.
Vă doresc: POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)