Macrou umplut cu cartofi și roșii

Macrou umplut cu cartofi și roșii

Cred că este cea mai simplă rețetă de pește umplut. Pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Cu ingrediente accesibile tuturor și foarte puține. Precis veți fi încântați după ce o veți mânca. Macroul este un pește gustos, aromat și cu gust plăcut.

Ingrediente

Macrou
2 buc
   
Cartofi
1 buc
   
Roșii
1 buc
   
Ceapă
1 buc
   
Cașcaval
100 g
   
Lămâie
1 buc
   
Sare
0.5 lingurite
după gust
Piper negru
0.5 lingurite
după gust
Condiment pt pește
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Eu am făcut numai 1 macrou pentru mine, dar toate ingredientele sunt pentru 2. Spălați bine peștele și tăiați aripioarele.

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 1
Pas 2

Faceți câte o tăietură de o parte și de alta a coloanei vertebrale, fără să ajungeți cu cuțitul până jos (la burtă). Scoateți coloana vertebrală și măruntaiele. Spălați bine cu apă rece, și stropiți interiorul cu suc de lămâie. Puneți peștele într-o tavă pe hârtie de copt (rețeta originală e pe folie de Al) unsă cu puțin ulei. Sărați, piperați și adăugați și condimentele de pește dacă doriți în interiorul lui.

 

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 2
Pas 3

Curațați cartoful, ceapa și spălați toate legumele.

 

 

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 3
Pas 4

Tăiați cartoful, ceapa, și roșia cubulețe. Amestecați-le.

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 4
Pas 5

Umpleți peștele cu ele.

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 5
Pas 6

Radeți cașcavalul pe răzătoarea mare și presărați-l peste umplutură (eu având numai un pește mi-a rămas umplutura și am pus-o și pe ea în tava). Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit la 180 gr.C, timp de 40 minute.

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 6
Pas 7

Gata. Nu că a fost simplu? Vă doresc

POFTĂ BUNĂ!

Macrou umplut cu cartofi și roșii - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 13 Oct 2017, 19:09

Good job Tiki arata tare bine pestele tau si nu ma idoiesc ca ii si tare gustos. 

tiki
tiki timotei 13 Oct 2017, 20:08

I love you timotei. Gustos e, dar nu arata cum as fi vrut eu. Daca faceam mai multi. dar fiind solo. as fi avut de ales, dar asa...Azi mi-am luat 2 macrou,si ma gandesc sa-i umplu cu carne tocata de peste ca vad ca este la o pescarie de unde iau eu.Maivorbim. Paaaa