Ingrediente
●
Coajă de lămâie rasă
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim întâi ingredientele.
Pas 2
Se amestecă bine cu un tel ouăle cu zahărul. Dacă folosiți tava clasică de la aragaz puneți 6 ouă.
Pas 3
Apoi punem puțin câte puțin uleiul și amestecăm bine.
Pas 4
Adăugăm zahărul vanilat și coaja rasă de la o lămâie.
Pas 5
Adăugăm făina și praful de copt, amestecăm bine, trebuie să iasă o cocă moale. Luăm cam o treime din cantitatea de cocă, o punem pe o folie de plastic și o băgăm la frigider cam pentru 20 min, să se întărească puțin să o putem răzui deasupra prăjiturii.
Pas 6
Așternem hârtie de copt în tavă și punem coca, pe care o aplatizăm cu palmele astfel încât să acopere toată suprafața. Peste coca întindem gemul (eu am folosit gem de prune) în strat uniform.
Pas 7
Scoatem din frigider coca păstrată la pasul 5 și o răzuim pe răzătoare deasupra gemului.
Pas 8
O introducem în cuptor, pe treapta din mijloc pentru aproximativ 40 min la foc potrivit până se rumenește frumos deasupra.
Pas 9
O lăsăm să se răcească bine și apoi o pudrăm cu zahăr.
Poftă bună!
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: