Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor

Parcă am emoții de când nu am mai fost pe aici. Am terminat de postat pașii rețetei și m-am întors aici. Greu, încet m-am mișcat, mai ales că la pasul 3 mi s-a șters totul și am luat-o de la început. Dar să vă spun ceva despre această rețetă. Este extrem de simplă, cu ingrediente puține și accesibile oricui. Macroul este un pește grăsuț și gustos care se pregătește repede. În 15 minute pregătiți ingredientele și în alte 30 de minute stă în cuptor și gata. Deci într-o oră nici nu mai este. Eu am pus cantitățile normale pentru 1kg de pește, așa că nu vă luați după poză care este numai pentru mine și pentru voi ca să vedeți. M-aș bucura dacă ați face-o careva dintre voi. Aș spune succes, dar nu-i nevoie că îi iese și unui copil de 7 ani, atât e de simplă.

Ingrediente

Macrou
1 kg
   
Suc de roșii
400 ml
   
Ulei de măsline
1 lingura
   
Frunză de dafin
1 buc
   
Cimbru
1 lingurita
   
Piper
1 lingurita
   
Usturoi
5 buc
cătei
Sare
1 lingurita
sau două

Pași de urmat

Pas 1

Aici am postat necesarul de ingrediente, o cantitate mică, numai pentru mine și să vedeți și voi. Peștele se curăță, se taie capul, coada, eu tai și toate aripile cu foarfeca, dar puteți și să le lăsați. Se spală și se șterge, apoi se pune într-o tavă care merge la cuptor.

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 1
Pas 2

Punem condimentele pe rând, vedeți că după ce le-am pus, am eliminat și recipientii în care le-am avut. Punem sarea și piperul. Piper un vârf de cuțit, dar nu am putut scrie așa la cantități.

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 2
Pas 3

 

Adăugăm o foaie de dafin ruptă în două, care este suficientă și usturoiul tăiat bucătele.

 

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 3
Pas 4

Acum punem sucul de roșii. Eu am pus bulion de casă, dar puteți pune ce doriți. O conservă sau cutie de carton de 400 gr, cu roșii întregi și atunci le blendați sau cu roșii cuburi și atunci le lăsați așa. Ce doriți, aveți și vă place.

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 4
Pas 5

Iată că am ajuns și la ultimul ingredient: uleiul. O lingură plină este suficientă, macroul fiind un pește gras.

 

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 5
Pas 6

Tava se acoperă cu folie de aluminiu dacă nu atinge peștele. Dacă-l atinge, puneți înainte o foaie de copt, apoi cea de aluminiu. Îl băgați în cuptorul preîncălzit la 200 gr. pentru 30 de minute total. După 15 minute scoateți folia și mai lăsați încă 15 minute. Este suficient pentru acest pește care nu necesită mult timp de preparare. Dacă doriți, când scoateți folia, puteți adăuga câteva felii de lămâie sau 30 ml de vin alb. Eu nu am pus.

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 6
Pas 7

 

Am scos tava din cuptor, și așezăm pe farfurie.

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se face o mămăliguță și se presară puțină frunză de pătrunjel peste pește.

Sper să vă fi plăcut această rețetă și s-o încercați că pe bune... merită.

POFTĂ BUNĂ!

 

Macrou în sos de roșii cu usturoi la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

A.D.I.
A.D.I. 22 Sep 2017, 09:36

A fost oportun aceasta reteta... Multumesc mult, La Lena si tiki !!! Eu chiar in aceste momente ma gindeam ce as putea face din pestele care sta in frigider, dar nu as fi vrut sa fie simplu, prajit...  Revin cu impresii dupa gustare... O zi frumoasa si reusita tuturor !

tiki
tiki A.D.I. 22 Sep 2017, 10:23

Cu mare drag. Este atata de simplu de facut de te miri cum de poate fi asa de buna. Astept impresiile. Pup.