Ingrediente
●
Sare și piper
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mărimea puiului nu contează. Depinde de voi. Se pot folosi și numai pulpe, aripi, orice părți aveți și doriți. Al meu a avut 1,200 kg. Se spală și se șterge cu șervețele absorbante.
Pas 2
Se taie bucăți, se sărează și se piperează după gust.
Pas 3
Se ia o cratiță potrivită ca mărime, la care să aveți un capac, o idee mai mare și de această formă. În cratiță se pune apă cam de 3/4 și de preferință fierbinte ca să nu dureze așa mult până se încălzește în cuptor.
Pas 4
Se așează frumos puiul pe capac, se pune deasupra puțin ulei și printre, bucățele de ceapă și usturoi dacă doriți. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Normal nu trebuie făcut nimic în acest timp, dar dacă doriți puteți să-l ungeți cu puțin sos din capac. Apă nu trebuie, că-și lasă puiul. ATENȚIE, când scoateți cratița din cuptor (că e grea), să nu o înclinați să vă curgă ulei, că se aprinde și să nu luați foc. (eu am pățit și mi-am ars puțin părul în față).
Pas 5
Când e rumen, este gata. Scoateți cratița din sobă cu grijă și-l serviți cu orice garnitură doriți. Ceapa și usturoiul sunt f. bune.
Pas 6
Eu am făcut de data aceasta cartofi piure. Și cu o salată lângă,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac îl bagi la cuptor și se face singur.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
800 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)