Pui pe capac

Pui pe capac

După mine, este cea mai simplă rețetă de friptură de pui. Se face ușor de tot și e și foarte bun.

Ingrediente

Pui
1 buc
   
Ulei
30 g
   
Sare și piper
1 lingurita
   
Ceapă
1 buc
opțional
Usturoi
3 buc
căței

Pași de urmat

Pas 1

   Mărimea puiului nu contează. Depinde de voi. Se pot folosi și numai pulpe, aripi, orice părți aveți și doriți. Al meu a avut 1,200 kg. Se spală și se șterge cu șervețele absorbante.

Pui pe capac - Pas 1
Pas 2

  

Se taie bucăți, se sărează și se piperează după gust.

Pui pe capac - Pas 2
Pas 3

Se ia o cratiță potrivită ca mărime, la care să aveți un capac, o idee mai mare și de această formă. În cratiță se pune apă cam de 3/4 și de preferință fierbinte ca să nu dureze așa mult până se încălzește în cuptor.

Pui pe capac - Pas 3
Pas 4

  

Se așează frumos puiul pe capac, se pune deasupra puțin ulei și printre, bucățele de ceapă și usturoi dacă doriți. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Normal nu trebuie făcut nimic în acest timp, dar dacă doriți puteți să-l ungeți cu puțin sos din capac. Apă nu trebuie, că-și lasă puiul. ATENȚIE, când scoateți cratița din cuptor (că e grea), să nu o înclinați să vă curgă ulei, că se aprinde și să nu luați foc. (eu am pățit și mi-am ars puțin părul în față).

Pui pe capac - Pas 4
Pas 5

 

Când e rumen, este gata. Scoateți cratița din sobă cu grijă și-l serviți cu orice garnitură doriți. Ceapa și usturoiul sunt f. bune.

Pui pe capac - Pas 5
Pas 6

 

Eu am făcut de data aceasta cartofi piure. Și cu o salată lângă,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac îl bagi la cuptor și se face singur.

POFTĂ BUNĂ!

Pui pe capac - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

tiki
tiki 11 Mar 2016, 13:57

Ma bucur ca va place  si chiar saptamana trecuta am facut si eu cu pui intreg. Tare bun si simplu.

anca2015
anca2015 11 Mar 2016, 11:20

Am facut doar cu pulpe dezosate. Data viitoare voi folosi un pui intreg. Minunata reteta :)

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 18 Sep 2015, 08:22

Nu ca e simplu ? Ma bucur ca ati fost multumiti. Pupici.

dir
dir 17 Sep 2015, 13:27

Eh, uitati ca am facut si eu. Pentru ca am avut si peste, l-am servit cu orez cu lamaie, reteta tot de pe site, iar parintii mei au facut si o salata din foarte multi ardei copti. A fost foarte bun; nota i-am dat mai de mult pentru ca stiam ce trebuie sa obtin. Multumim pentru reteta!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 29 Aug 2015, 08:33

Daca nu eu, atunci cine ? Hahaha.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 18 Aug 2015, 16:21

Chiar va rog sa faceti ca va apuca rasul cat e de simplu. Da,in tava de pizza e ok. Puteti sa aduceti si imbunatatiri de condimente, am mai pus cateodata la sfarsit putina frunza de patrunjel, o picatura de vin, dar a schimbat gustul puiului. Pielita aceea crocanta si "sanatoasa" e un deliciu. Sa-mi scrieti cum va iesi.  Succes.

dir
dir 18 Aug 2015, 10:44

Capacele de sticla sunt de obicei cu aerisire (au o gaura); daca se scurge sosul in oala atunci cred ca se lipeste indiferent de material. Mai buna ideea cu tava. Am mancat pui la capac gatit de altcineva si a fost delicios. Acum aflu si eu cum se face. Excelenta idee!

Nota mea pentru rețetă:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 18 Aug 2015, 09:17

As incerca si eu dar am numai capace din sticla..oare se lipeste?

tiki
tiki 17 Aug 2015, 20:23

Lena draga, sa  nu-mi spui ca n-ai facut o asemenea simplitate de reteta!!!!. Eu o fac de...cand ma stiu. Imi era si jena sa postez, dar acuma ma bucur sincer. ( si  de cand am "patit-o" cu focul, in loc de capac pun o tava de pizza (marimea potrivita) ca are putina margine si sa nu curga lichidul pe plita).Pupici.

lena
Elena (lena) 17 Aug 2015, 15:37

Ce idee super tare Sanda! Merci de reteta!

Arată toate comentariile