Vișine la borcan pentru iarnă.

Vișine la borcan pentru iarnă.

Deoarece eu nu am loc în congelator, pun vișinele la borcan pentru diverse prăjituri, plăcinte, clătite.... ce vreau să fac. Rețeta este f. simplă și ușor de făcut. V-o recomand cu încredere.

Ingrediente

Vișine
1 kg
cu sâmburi
Zahăr tos
500 g
   
Aspirine
2 buc
opțional

Pași de urmat

Pas 1

 Vișinele se spală, se rup codițele și li se scot sâmburii. Eu îi scot cu un ac de siguranță că nu-mi place să le fac în ambele părți gaură să le curgă tot sucul. (alții fac cu o agrafă de păr).

Vișine la borcan pentru iarnă. - Pas 1
Pas 2

    Se pun într-un vas de plastic (sau emailat, dar să nu fie sărit emailul), și peste, se toarnă zahărul. Se lasă 24 de ore și între timp se amestecă ușor ca să se topească zahărul.

Vișine la borcan pentru iarnă. - Pas 2
Pas 3

  Așa arată după ce s-a topit tot zahărul. Se pregătesc borcanele, sticlele în ce vreți să puneți. Se bagă vișinele. În sirop se adaugă 2 aspirine zdrobite și se amestecă. Se toarnă siropul peste vișine și se înfiletează bine. Sirop mai rămâne și-l folosiți la altceva (sau beți). Se păstrează în loc întunecos și mai rece. Se păstrează și 3 ani (eu 2 am avut).

Vișine la borcan pentru iarnă. - Pas 3
Pas 4

  Și gata. Asta e tot. Nu că e simplu? Spor la treabă.

 POFTĂ  BUNĂ !

Vișine la borcan pentru iarnă. - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Conserve

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

Romas
Romas 27 Jun 2018, 22:40

Cu o mica remarca

Aspirina- este interzisa copiilor sub 18 ani

tiki
tiki Romas 28 Jun 2018, 06:23

Eu stiam ca este interzis CONSUMUL ,de aspirina pana la 12 ani. Or aici nu prea vad ca s-ar consuma aspirina (si nu visine),,mai ales ca siropul poate-l arunci sau il beau cei mari.

Puteti sa nu puneti ...in fine....fiecare face cum doreste.

Dorina Roman
Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 20 Jun 2018, 10:15

Buna , eu nu  am beci unde e racoare . stau la bloc ,  acum vara e caldura mare credeti ca o sa-mi reziste visinele asa fara sa le sterlizez prin fierbere ?

tiki
tiki Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 20 Jun 2018, 14:06

Sigur ca da. Mai ales daca puneti si aspirina. Nu le fierbeti ca se flescaiesc. Vedeti ca are si Lena o postare asemanatoare, Poate o faceti pe a ei. Succes.

Dorina Roman
Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) tiki 24 Jun 2018, 12:08

Multumesc pentru raspuns pana la urma am pus aspirina , Doamne ajuta sa nu fermenteze

tiki
tiki Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 24 Jun 2018, 16:36

Fii linistita, daca e inchis bine nu fermenteaza.

Ankutzika
Anca (Ankutzika) 01 Jun 2018, 20:49

Tiki, dar dacă ulterior, când deschidem o sticlă din acestea, adăugăm alcool (vodka etc), obținem lichior de vișine? ce zici?

tiki
tiki Anca (Ankutzika) 01 Jun 2018, 22:58

Hahaha. Nu stiu, incearca. Poate ca da. Lichidul e cam subtire nu e gros ca la un lichior

eviana
eviana 14 Jul 2015, 08:38

Mi-e greu sa cred ca se mentine totul fara aspirina farà sterilizzare!Pare doar vit C din ele sa le mentina perfecte pana la iarna si zaharul?

Nota mea pentru rețetă:
RuxandraIrina
RuxandraIrina 24 Jun 2015, 13:20

Si eu fac asa, fara sa le fierb deloc. Si tin foarte bine. important e sa fie borcanele f.curate si bine inchise.

tiki
tiki 24 Jun 2015, 11:36

Nu, nu se fierbe nimic. Totul la RECE.

  anhelik, daca fierbi (si eu am retete cu fierbere in bain marie) se moaie visinele. Dar faci cum crezi. O prietena nu pune aspirina si tot se tine.

Ligis
Ligis tiki 10 Apr 2022, 20:53

Tiki cum le faci tu te rog fără aspirină? As avea nevoie de o reteta fără aspirină/ conservant chiar daca e mai mult zahar . Mersi mult .

tiki
tiki Ligis 11 Apr 2022, 07:56

Eu nu fac fara aspirina. Vezi reteta Lenei, ea face fara, dar le fierbe. Mie nu-mi place ca se inmoaie, dar precis sunt bune. Anul trecut nu am pus ca am de 2 ani, dar cu aspirina. O prietena imi spunea ca face tot ca mine, doar ca pune cantitate dubla de zahar si fara aspirina. Nu stiu. Succes. Sunt bune oricum.

Ligis
Ligis tiki 11 Apr 2022, 08:51

Mulțumesc. Eu anul trecut am facut 1:1 am pus puțină sare de lămâie sa isi pastreze culoare si le-am fiert scurt dupa care le-am pun in borcanele fierbinți sterilizate. A mai ramas sirop care l-am fiert extra si l-am pus in sticle . ( barcanele umplute cu fruct , intra mai putin lichid ). Fara fierbere su fara aspirină o sa incerc anul asta sa vad daca stau ....

tiki
tiki Ligis 11 Apr 2022, 09:57

Si mie imi ramane lichid, dar il beau.

savaelena
savaelena 24 Jun 2015, 10:12

si nu fierbeti siropul deloc?

anhelik
anhelik 23 Jun 2015, 22:05

Seara buna. Este primul an ca am gasit visine(4kg), un pic cam micute si acrisoare, m-am hazardat sa fac un pic de compot si mi-a venit geniala idee sa fac un pic de visinata. Am pus intr-un borcan 1kg. de visine si 1/2kg zahar, le-am tinut in bucatarie pentru doua zile(unde nu am mai mult de 23° ziua, seara si noaptea si mai putin) invartind din cand in cand cu o lingura de lemn. Problema este ca a treia zi(ieri) mi-a dat impresia ca incepe sa fermenteze si am pus imediat un pic alcool ce aveam in casa ca sa opresc fermentatia. Ce s-a intamplat cu siropul meu de visine?

 p.s. Eu nu am pus niciodata aspirina in conservele de iarna, folosesc doar metoda bain marie.

tiki
tiki 23 Jun 2015, 12:32

Nuuuuuuuu, deloc si asa tari si colorate raman... Si acuma mai am de anul trecut. Nu ca as fi pus multe, dar nu am folosit. Lucrul e la scos samburii altfel merge repede. Timpii scrisi de mine sunt gresiti,dar nu am stiut sa sterg. :)).Pupici.

lena
Elena (lena) 23 Jun 2015, 08:50

Super, si nu le fierbi deloc Sanda? Si la noi cam asa se face, doar ca le fierbem 5 minute si apoi turnam in borcane.

Arată toate comentariile