Ingrediente
●
Aspirine
2 buc
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vișinele se spală, se rup codițele și li se scot sâmburii. Eu îi scot cu un ac de siguranță că nu-mi place să le fac în ambele părți gaură să le curgă tot sucul. (alții fac cu o agrafă de păr).
Pas 2
Se pun într-un vas de plastic (sau emailat, dar să nu fie sărit emailul), și peste, se toarnă zahărul. Se lasă 24 de ore și între timp se amestecă ușor ca să se topească zahărul.
Pas 3
Așa arată după ce s-a topit tot zahărul. Se pregătesc borcanele, sticlele în ce vreți să puneți. Se bagă vișinele. În sirop se adaugă 2 aspirine zdrobite și se amestecă. Se toarnă siropul peste vișine și se înfiletează bine. Sirop mai rămâne și-l folosiți la altceva (sau beți). Se păstrează în loc întunecos și mai rece. Se păstrează și 3 ani (eu 2 am avut).
Pas 4
Și gata. Asta e tot. Nu că e simplu? Spor la treabă.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)