Ingrediente
●
Ceapă albă
6 buc
potrivite
●
Cimbru
1 lingura
cimbru proaspăt sau 3 lingurițe oregano uscat
●
Smântână de gătit slabă
200 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o oală sau cratiță, se pune ulei cât să acopere suprafața oalei. Se pune ceapa și cartoful tăiat cubulețe, și se lasă la călit 10 min, până se înmoaie ceapa. Apoi se dă focul mai mare să se încinsă bine oala și se "stinge" cu vinul alb. Se amestecă până se evaporă. Apoi se toarnă 1-1,200 litru de supă de pui pregătită mai din timp. (eu am făcut-o din 2 cuburi de Knorr). Se pune și usturoiul tăiat mărunt și se lasă să bolborosească la foc mediu 15-20 min.
Pas 2
Se ia de pe foc și puteți blenda direct în oală, dar eu am scos într-un bol cu lingura găurită că nu știam dacă am nevoie de tot lichidul și să nu o fac prea subțire. Se pasează până devine o cremă.
Pas 3
Se adaugă smântâna, cimbrul, sare și piper și se amestecă bine.
Pas 4
Se mai pune puțin pe foc să dea un clocot. Dacă vi se pare prea groasă, mai puteți adăuga puțină apă fiartă. Asta e tot. Simplu.
Pas 5
Se servește cu crutoane de pâine (aromate-găsiți aici rețeta), și cine dorește poate adăuga pătrunjel și parmezan deasupra. Este o supă delicioasă și precis nu o să vă opriți doar la o farfurie.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: