Ingrediente
●
Pastă de roșii
3 linguri
●
Ulei
100 g
ptr.prăjit vinetele
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o oală se pune apă cu sare și când apa fierbe se adaugă spaghetele, care se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pas 2
Să cumpărați vinete subțiri și lungi. Rețeta spune 2 buc, eu am feliat 1 f.subțire și nu am folosit-o nici pe aceea toată, că mi s-au terminat spaghetele. Deci feliați vinetele și le puneți într-o tigaie cu ulei încins.
Absorbind mult, le scoateți pe șervețele, prosoape absorbante.
Pas 3
În aceeași tigaie, sau altă dacă lucrați paralel, puneți puțin ulei și când e fierbinte adăugați ceapa tăiată mărunt.
Pas 4
După ce ceapa devine sticloasă, adăugați și ardeiul roșu-la mine a fost galben-, tăiat cubulețe și lăsați să se moaie și el.
Pas 5
După ce s-au muiat ceapa și ardeiul, adăugați și roșiile decojite, tăiate cubulețe.
Pas 6
Apoi se adaugă pasta de roșii și șunca tăiată cubulețe. Acum puneți și condimentele. Oregano, cam jumătate de linguriță și ghimbir ras la fel (nu am putut scrie așa la ingrediente). Sare după gust. Mai lăsați 2-3 minute să se amestece aromele.
Pas 7
Spaghetele le scurgeți de apă într-o strecurătoare și le clătiți cu apă rece.
Pas 8
Acum vine partea cea mai frumoasă, sau nu. Rețeta originală spune ca spaghetele să le bagi în sos, după care să le rulezi.....cu mâinile cu sos??!! Eu am făcut așa: Am luat o felie de vânătă și am pus peste spaghetele întinse și le-am îndoit ca un colac, apoi le-am rulat pe bucata de vânătă. Deci ele erau curate. Pe un platou am pus sos nu prea mult, și peste el vinetele rulate cu spaghete. Restul de sos, care e f.bun, l-am adăugat la fiecare în farfurie după servire. Toți au fost foarte încântați și sper că o să vă placă și vouă. Cred că puteți face și alte sosuri care știți că vă plac la paste.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)