Ingrediente
●
Țelină
1 buc
1 mică sau 1/2
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Tarhon
1 lingura
în oțet, sau uscat
●
Sare, piper
1 lingurita
●
Smântână
50 g
opțional, în farfurie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Acestea sunt principalele ingrediente: Ceapă, morcovii, țelina, usturoiul, dovleceii.
Aici dovleceii sunt tăiați și am adăugat și pastele. Puteți folosi orice fel de paste, eu am pus colorate că așa am avut.
Pas 2
În oala de supă se încinge uleiul de măsline, se pune ceapa tăiată mărunt și prazul rondele. Se călesc până devin sticloase, apoi usturoiul întreg, 30 SECUNDE, după care se scoate. Urmează morcovul ras, țelina tăiată cuburi și lăsați la călit împreună 2 minute, după care se adaugă supa de legume (pe care eu am făcut-o din 2 cuburi de Knorr). Se fierbe totul aprox.15-20 min, până devin dovleceii al dente.
Pas 3
Rețeta originală este cu orez, dar eu am folosit paste, fierte separat ca să nu tulbur supa. Folosiți ce vă place. La sfârșit se adaugă tarhon de care vreți, proaspăt, uscat, sau în oțet de care am folosit eu și lăsați să mai dea un clocot.
Pas 4
Puteți servi cu o lingură de smântână pusă în farfurie.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: