Ciorbă de dovlecei cu tarhon

Ciorbă de dovlecei cu tarhon

Această ciorbă este foarte potrivită pentru această perioadă de vară, mai ales că se poate mânca și rece și în orice zi din săptămână. Se face simplu și cu ingrediente puține.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
medii
Ceapă albă
1 buc
   
Praz
1 buc
cam 10 cm.
Morcovi
1 buc
mic
Țelină
1 buc
1 mică sau 1/2
Usturoi
2 buc
căței
Ulei de măsline
3 linguri
   
Supă de legume
1 l
   
Paste
100 g
   
Tarhon
1 lingura
în oțet, sau uscat
Sare, piper
1 lingurita
   
Smântână
50 g
opțional, în farfurie

Pași de urmat

Pas 1

   Acestea sunt principalele ingrediente: Ceapă, morcovii, țelina, usturoiul, dovleceii.

 

 

Aici dovleceii sunt tăiați și am adăugat și pastele. Puteți folosi orice fel de paste, eu am pus colorate că așa am avut.

 

Ciorbă de dovlecei cu tarhon - Pas 1
Pas 2

   În oala de supă se încinge uleiul de măsline, se pune ceapa tăiată mărunt și prazul rondele. Se călesc până devin sticloase, apoi usturoiul întreg, 30 SECUNDE, după care se scoate. Urmează morcovul ras, țelina tăiată cuburi și lăsați la călit împreună 2 minute, după care se adaugă supa de legume (pe care eu am făcut-o din 2 cuburi de Knorr). Se fierbe totul aprox.15-20 min, până devin dovleceii al dente.

Ciorbă de dovlecei cu tarhon - Pas 2
Pas 3

Rețeta originală este cu orez, dar eu am folosit paste, fierte separat ca să nu tulbur supa.  Folosiți ce vă place. La sfârșit se adaugă tarhon de care vreți, proaspăt, uscat, sau în oțet de care am folosit eu și lăsați să mai dea un clocot.

Ciorbă de dovlecei cu tarhon - Pas 3
Pas 4

  Puteți servi cu o lingură de smântână pusă în farfurie.

POFTĂ BUNĂ!

Ciorbă de dovlecei cu tarhon - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 29 Jul 2014, 10:48

Scuze. Acuma vad ca nu am scris cand se adauga sarea si piperul. La sfarsit la Pasul 3, dar cred ca stiati.

florina23
florina23 29 Jul 2014, 20:59

Lena, bors nu se pune?

tiki
tiki 30 Jul 2014, 08:01

Nu, nu se pune. Otetul in care e tarhonul e suficient,sau daca folositi tarhon neconservat, atat. Fara otet. Dar puteti pune  ca nu are ce sa strice. Gustati fara si daca stiti ca va place acru, puneti orice va place. Succes.

florina23
florina23 30 Jul 2014, 08:17

Va multumesc mult, asa o sa fac... iesise dulceaga de la dovlecel si, moldoveanca dedata la ciorbe acre fiind, eram usor in ceata... :) toate bune, multumesc! ma duc s-o dreg acuma...