Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol se pune făina. Eu la orice rețetă, făina o cern înainte, pentru a se aera.
Pas 2
Separat, într-un alt bol mai mic se pune zahărul, laptele călduț, drojdia uscată și se amestecă.
Pas 3
Toate astea din bolul mic, le torni peste făină.
Pas 4
Adaugi ouăle, uleiul și amesteci. Iese un aluat moale și cam lipicios. La sfârșit adaugi și sarea, un sfert de linguriță, NU cum am scris sus, că nu am putut scrie 0,25 linguriță. Deci puțină sare. Amesteci cu o paletă-lingură 5 minute. Apoi acoperi cu o folie, pânză și lași la dospit 30 minute.
Pas 5
În timp ce dospește aluatul ne ocupăm de sirop. Într-o crătit-oală, pui apă la fiert și adaugi zahărul. Amesteci până se dizolvă, apoi stingi focul și adaugi esența de rom.
Pas 6
Formele de savarină le ungi cu unt și tapetezi cu făină. Eu am numai 6, așa că am folosit și câteva de brioșe din silicon. Formele le pui într-o tavă de prăjitură (nu trebuie hârtie, dar la mine așa era).
Pas 7
Aluatul a crescut. Îl lăsăm așa și ne apucăm să umplem formele.
Pas 8
Luăm cu o linguriță din aluat și cu alta linguriță ne ajutăm să punem aluatul care e cam lipicios în forme. Le umplem cam de trei sfert din formă.
Pas 9
Lași să crească în forme 15-20 minute.
Pas 10
Le lași în cuptor aprox. 30 minute, până devin roz deasupra.
Pas 11
Le scoți și le întorci pe partea cealaltă, adică cu josul în sus. Vedeți că la mine-s diferite din cauza formelor. Ar fi trebuit să-mi iasă vreo 12, dar formele de brioșe fiind mai mari... mi-au ieșit numai 9.
Pas 12
Acum puteți să faceți în 2 feluri. Ori tăiați capacul de trei sfert, ori îl tăiați de tot. Cum doriți.
Pas 13
Scufunzi apoi fiecare gogoșică în siropul de zahăr. Atât siropul, cât și gogoșica trebuie să fie reci. Întoarceți pe ambele părți, absorb mult sirop, veți vedea că se îngreunează, și apoi le puneți pe platou.
Pas 14
În timp ce bat frișca de care doriți să fie. Apoi cu un spriț umpleți fiecare gogoșică. Recunosc că aici am așteptat ajutor, că mai îmi trebuia o mână, nu puteam să țin și capacelul și sprițul și aparatul foto. Mai simplu mi-a fost la cele cu capacul tăiat complet. Frișca puneți din abundență.
Pas 15
Cam așa arată, recunosc că altădată mi-au ieșit mai frumoase, dar de bune-s tare bune. Secretul este că savarinele trebuie să fie RECI. Deci le puneți la frigider pentru 8 ore, cel mai bine peste noapte. Am postat mulți pași, dar sunt f.simplu de făcut.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)