Salată colorată din zucchini

Salată colorată din zucchini

Este o salată sau o garnitură din mai multe feluri de dovlecei. Rețeta este simplă și gustoasă. Primind 2 zucchini galbeni, care se găsesc mai rar, am făcut această rețetă pe care am văzut-o cu ceva timp în urmă și mi-a încântat privirea jocul de culori.

Ingrediente

Zucchini verde
1 buc
   
Zucchini galben
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ulei de porumb
50 g
   
Unt
50 g
   
Sare
10 g
   
Piper
5 g
   

Pași de urmat

Pas 1

     Aceștia sunt dovleceii pe care eu i-am folosit. Cam mare disproporția, dar nu am găsit zucchini verde mai mic. Dar l-am tăiat în două pe lung. Vedeți că am adăugat și un dovlecel "normal", care nu este în rețeta originală. Vă mai arat și "feliatorul" meu, cu care fac și vinetele.

Dovleceii se spală, dar nu se curăță că sunt fragezi. Morcovii se curăță. Ar fi bine ca toți să aibă aceeași dimensiune, dar ...cum avem.

 

Salată colorată din zucchini - Pas 1
Pas 2

    Aici vedeți toți dovleceii feliați și morcovii. Eu am pus doi că prea erau multe celelalte. Nu se sărează acum ca să nu lase apă.

 

 

 

Și cel "normal", care nu mi-a încăput în tava de mai sus.

 

Salată colorată din zucchini - Pas 2
Pas 3

 

     

  În rețetă se spune să se călească toate feliile în tigaie cu ulei de porumb, care dă o culoare f. frumoasă -galbuie- și unt. Eu nu am avut și am călit în ulei de fl. soarelui și unt. Dar văzând câte felii am, și nu le termin până mâine, am călit dovleceii în cuptor în tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei, și numai morcovii care erau mai tari, i-am călit pe aragaz la tigaie. Se întorc pe ambele părți și se lasă puțin, numai să se înmoaie.

 

 

Salată colorată din zucchini - Pas 3
Pas 4

  

 

După ce s-au călit, se scot pe șervețele absorbante ca să tragă surplusul de ulei. Acum se sărează.

 

Salată colorată din zucchini - Pas 4
Pas 5

        

Când îi aranjați pe farfurie alternați culorile galben-verde-roșu....., după imaginația fiecăruia și precis va ieși un platou foarte apetisant.

Salată colorată din zucchini - Pas 5
Pas 6

             Faceți ce sos doriți și vă place. Aici am făcut un sos de muștar: În uleiul din tigaie-tavă, dacă v-a mai rămas (dacă nu puneți altul), 1 lingură de muștar, 1 lingură de smântână, 1 linguriță amidon, 2-3 picături de oțet balsamic ALB, (eu nu am avut decât...negru, l-am lăsat să-l vedeți), sare, piper. Și-l turnați peste dovlecei. Mai târziu-nu am mai pozat- am făcut și sosul de smântână cu usturoi și verdeață și mi-a plăcut mai mult.

POFTĂ BUNĂ!

Salată colorată din zucchini - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Salate

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 11 Jul 2014, 20:03

Mi se pare apetisanta. Este necesar dovlecel verde ,ca la noi nu se prea gaseste,șau numai pentru aspect? Vreau sa incerc maine,dar nu am dovlecel verrde.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 28 Jul 2014, 15:03

Eu am raspuns, cam prin 13,dar...acuma vad ca nu a aparut !!!!! Poate e tardiv Lacramioara, dar nu inteleg ce fel de dovlecel nu gasesti? Cel verde deschis (normal ?), sau zucchini? Zucchini trebuie neaparat si inca o culoare, plus morcovul. Succes.