Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aceștia sunt dovleceii pe care eu i-am folosit. Cam mare disproporția, dar nu am găsit zucchini verde mai mic. Dar l-am tăiat în două pe lung. Vedeți că am adăugat și un dovlecel "normal", care nu este în rețeta originală. Vă mai arat și "feliatorul" meu, cu care fac și vinetele.
Dovleceii se spală, dar nu se curăță că sunt fragezi. Morcovii se curăță. Ar fi bine ca toți să aibă aceeași dimensiune, dar ...cum avem.
Pas 2
Aici vedeți toți dovleceii feliați și morcovii. Eu am pus doi că prea erau multe celelalte. Nu se sărează acum ca să nu lase apă.
Și cel "normal", care nu mi-a încăput în tava de mai sus.
Pas 3
În rețetă se spune să se călească toate feliile în tigaie cu ulei de porumb, care dă o culoare f. frumoasă -galbuie- și unt. Eu nu am avut și am călit în ulei de fl. soarelui și unt. Dar văzând câte felii am, și nu le termin până mâine, am călit dovleceii în cuptor în tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei, și numai morcovii care erau mai tari, i-am călit pe aragaz la tigaie. Se întorc pe ambele părți și se lasă puțin, numai să se înmoaie.
Pas 4
După ce s-au călit, se scot pe șervețele absorbante ca să tragă surplusul de ulei. Acum se sărează.
Pas 5
Când îi aranjați pe farfurie alternați culorile galben-verde-roșu....., după imaginația fiecăruia și precis va ieși un platou foarte apetisant.
Pas 6
Faceți ce sos doriți și vă place. Aici am făcut un sos de muștar: În uleiul din tigaie-tavă, dacă v-a mai rămas (dacă nu puneți altul), 1 lingură de muștar, 1 lingură de smântână, 1 linguriță amidon, 2-3 picături de oțet balsamic ALB, (eu nu am avut decât...negru, l-am lăsat să-l vedeți), sare, piper. Și-l turnați peste dovlecei. Mai târziu-nu am mai pozat- am făcut și sosul de smântână cu usturoi și verdeață și mi-a plăcut mai mult.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)