Ingrediente
●
Dovlecei zucchini
2 buc
●
Ouă
2 buc
1 întreg și 1 gălbenuș
●
Pătrunjel verde
2 linguri
1 legătură
●
Oregano uscat
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleceii se spală, se șterg și se rad pe răzătoarea mare. Se presară sare și se lasă 10 minute (eu am lăsat 2 ore, că am plecat la shopping), să-și lase apa. Apoi se pun pe un șervet absorbant să elimine excesul de apă. Eu i-am stors și în mână să se scurgă, apoi i-am pus pe șervețel,
Pas 2
Într-un bol se pun dovleceii rași, se adaugă pe rând, prazul tăiat julien (la mine ceapă verde), 1 ou întreg și 1 gălbenuș (eu întotdeauna bat ouăle separat, vedeți spuma în stânga bolului), se condimentează cu nucșoară măcinată (puțină, nu puteam scrie așa la ingrediente), oregano uscat, pătrunjel proaspăt.
Pas 3
După ce am pus aceste condimente, ultima e făina (cernută), o jumătate de cană (iar nu am putut scrie așa). Se amestecă, dar nu f. mult cu furculița de jos în sus.
Pas 4
Într-o tigaie teflonată, se pune uleiul de măsline și se lasă la încins. Focul trebuie să fie mediu. Se ia cu lingura din compoziție și se pun în tigaie ca grămăjoarele. Apăsați puțin cu lingura și dați forma dorită, rotundă, ovală, cum doriți. Se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte și apoi se scot pe o hârtie absorbantă.
Pas 5
Se țin la cald până la servire. Se servesc simpli, sau cu sos de roșii, sau alb de smântână cu usturoi. Sunt f. buni și se mănâncă f. repede.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: