Zucchini Rosti

Zucchini Rosti

Găsind această rețetă pe un site, m-am gândit să vă arăt și vouă pas, cu pas cum se face. Pot să spun că este exact rețeta Oladii cu dovlecel, cu deosebirea că aici se folosesc dovlecei zucchini. Se face foarte repede, simplu și sunt gustoși.

Ingrediente

Dovlecei zucchini
2 buc
   
Făină albă
3 linguri
   
Praz
1 buc
   
Ouă
2 buc
1 întreg și 1 gălbenuș
Pătrunjel verde
2 linguri
1 legătură
Oregano uscat
1 lingurita
   
Ulei de măsline
50 ml
   
Nucșoară
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

  Dovleceii se spală, se șterg și se rad pe răzătoarea mare. Se presară sare și se lasă 10 minute (eu am lăsat 2 ore, că am plecat la shopping), să-și lase apa. Apoi se pun pe un șervet absorbant să elimine excesul de apă. Eu i-am stors și în mână să se scurgă, apoi i-am pus pe șervețel,

Zucchini Rosti - Pas 1
Pas 2

Într-un bol se pun dovleceii rași, se adaugă pe rând, prazul tăiat julien (la mine ceapă verde), 1 ou întreg și 1 gălbenuș (eu întotdeauna bat ouăle separat, vedeți spuma în stânga bolului), se condimentează cu nucșoară măcinată (puțină, nu puteam scrie așa la ingrediente), oregano uscat, pătrunjel proaspăt.

Zucchini Rosti - Pas 2
Pas 3

  După ce am pus aceste condimente, ultima e făina (cernută), o jumătate de cană (iar nu am putut scrie așa). Se amestecă, dar nu f. mult cu furculița de jos în sus.

Zucchini Rosti - Pas 3
Pas 4

Într-o tigaie teflonată, se pune uleiul de măsline și se lasă la încins. Focul trebuie să fie mediu. Se ia cu lingura din compoziție și se pun în tigaie ca grămăjoarele. Apăsați puțin cu lingura și dați forma dorită, rotundă, ovală, cum doriți. Se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte și apoi se scot pe o hârtie absorbantă.

 

Zucchini Rosti - Pas 4
Pas 5

 Se țin la cald până la servire. Se servesc simpli, sau cu sos de roșii, sau alb de smântână cu usturoi. Sunt f. buni și se mănâncă f. repede.

POFTĂ BUNĂ  !

Zucchini Rosti - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!