Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Acesta este necesarul. Deci laptele să fie fiert.
Pas 2
Îl pui pe sobă să se ÎNCĂLZEASCĂ și când e călduț, adaugi sucul de lămâie. La început de la o lămâie și jumătate și dacă mai e nevoie și cealaltă jumătate.
Pas 3
Mișcați oala-cratița, ușor, NU mestecați. Veți observa cum laptele se adună, se separă. Lăsăm până vedem că e fierbinte bine, să nu clocotească. Gustul de lămâie nu se simte deloc.
Pas 4
Îl strecurăm printr-o sită foarte deasă sau prin tifon. Apoi legăm tifonul cu o ață-sfoară și atârnăm “săculețul” de ceva. Eu l-am pus deasupra chiuvetei, atârnat de baterie. (sau pe coada de la mătură deasupra vane). Am postat așa să nu scriu atâția pași.
Pas 5
Se lasă 2-3 ore, depinde cât de tare o doriți. Eu o las mai mult să fie mai uscată, tare. Când e gata, desfăc săculețul, o adun și o pun într-o pungă în congelator și o scot de câte ori am nevoie. Dacă vreau să fac cremă de brânză adaug verdeață (mărar, pătrunjel) și smântână.
Pas 6
Și gata, aceasta este brânzica mea de vaci.
Sper să o faceți și voi și să vă placă.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
400 g
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: