Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Oasele se spală în câteva ape și se lasă la desărat. Se pune legumă puțină. Morcovul întreg, o ceapă, care se aruncă și dacă vreți și ceva albitură, (pătrunjel, țelină).
Pas 2
Se pune apă la fiert și se adaugă carnea, se adună spuma formată și se lasă la fiert cam 1,30 - 2 ore.
Pas 3
După vreo oră se adaugă și legumele întregi și se lasă să fiarbă împreună până sunt gata.
Pas 4
Separat, într-o olicică facem un rântaș, din 2 linguri de ulei și când e încins se adaugă 2 linguri de făină și se lasă - se amestecă - să se rumenească.
Pas 5
Când este puțin maroniu, luăm cu un polonic din ciorbă și adăugăm peste făină și amestecăm să nu se facă cocoloașe. Adăugăm cam 4-5 polonice, până când subțiem făina din olicică.
Pas 6
Trebuie să arate ca o smântână.
Pas 7
Apoi se toarnă în oala mare cu ciorbă și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună. Leguma se scoate și se taie rondele, sau pătrățele, și se pun din nou în ciorbă sau se mănâncă. Ceapa se aruncă.
Pas 9
Se ia 1 lingură de tarhon din borcanul cu oțet și se mărunțește. Se adaugă în ciorbă și se lasă să dea un clocot ca să iasă aroma în ciorbă (nu ca la frunzele de pătrunjel care nu trebuie să fiarbă).
Pas 10
Acum preparam ouăle. Într-un vas de preferat antiaderent, se pune apă, oțet și sare. Când este foarte fierbinte (să nu fiarbă cu bulbuci), spargem ouăle încet ca la ochiuri și le lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute. Numărul de ouă diferă, în funcție de nr. de porții. Fiecare farfurie trebuie să aibă 1 ou. Eu am niște forme de silicon anume pentru așa ceva, dar îmi plac mai mult cele fierte în apă, că au o formă rotundă, mai de ou, nu de ochiuri.
Pas 11
Ouăle se scot într-un bol și se adaugă la fiecare în farfurie.
Pas 12
Oul se zdrobește ca să dea o culoare frumoasă de la gălbenuș. Se poate adăuga oțet, dacă tarhonul nu a acrit suficient, și sare (dar nu cred), dacă oasele au fost desărate prea tare.
Sper să vă placă această ciorbă și vă doresc:
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
3 l
Timp de preparare:
200 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: