Ștrudel cu dovlecel și speck

Ștrudel cu dovlecel și speck

Prima dată când am mâncat ștrudelul acesta, am zis că ceva mai bun nu poate exista în toată gastronomia (eu fiind înnebunită și după sărat). Așa că i-am cerut numaidecât rețeta prietenei mele, Ana și am încercat-o și eu. Este foarte simplu de preparat (pentru că folosim foietaj din comerț) și foarte, foarte gustos.

Ingrediente

Aluat foietaj
1 buc
   
Ricotta
250 g
   
Dovlecel verde
1 buc
   
Ouă
1 buc
   
Usturoi
1 buc
   
Speck
100 g
   
Sare
2 g
   
Piper
2 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Curățăm dovlecelul și îl tăiem felii subțiri. Totodată curățăm și mărunțim și usturoiul.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 1
Pas 2

Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic în ulei de măsline, 5-10 minute (până se înmoaie dovlecelul). Luăm de pe foc și dăm la răcit.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 2
Pas 3

Până se răcește dovlecelul, ne ocupăm de restul compoziției. Astfel, batem oul și adăugăm sarea și piperul. Am pus 2 grame piper și sare dar cred că cel mai corect e un praf din fiecare, sau după preferințe. Recomand să nu exagerați cu sarea pentru că speck-ul este deja sărat.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 3
Pas 4

Adăugăm ricotta și amestecăm bine.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 4
Pas 5

Și va arăta așa

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 5
Pas 6

Feliem speck-ul (eu l-am cumpărat deja feliat subțire, așa că l-am tăiat felii mai mici.)

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 6
Pas 7

Amestecăm speck-ul cu compoziția (5).

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 7
Pas 8

Când s-a răcit dovlecelul îl adăugăm și pe el în compoziție.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 8
Pas 9

Întindem aluatul foietaj (am cumpărat format dreptunghiular).

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 9
Pas 10

Întindem compoziția pe jumătate de aluat iar cu cealaltă acoperim și presăm marginile.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 10
Pas 11

Se așează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor circa 20-30 de minute la 180 grade.

Se taie când se răcește după cum doriți: feliuțe, pătrățele... Eu le-am tăiat pătrățele și au ieșit cam 8 bucăți destul de consistente.

Ștrudel cu dovlecel și speck - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Adriana Teo
Adriana Teo 29 Jan 2015, 23:02

Cristina,ma bucur ca iti place si ca ai reusit sa adaptezi reteta.👌👌👌

Cristina 13
Cristina 13 14 Jun 2014, 23:58

Adriana, multumesc din suflet pentru o reteta super delicioasa! Eu am adaptat putin ingredientele, deoarece ricotta nu am gasit (nici nu am avut habar pana acum ce e aia :D). Am folosit pasta de branza care se intinde pe paine (Frischkaese) - buna si ieftina si se gaseste pe toate drumurile :). A iesit bestial!

Saru' mana pentru masa!

Nota mea pentru rețetă:
Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 22:55

Cu siguranta gasesti.Mult succes!

Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 22:21

Tiki,in poza e doar un dovlecel de marime medie.Din pacate e singura poza ,nu se vede prea bine dovlecelul.

Poza mea pentru rețetă:
Mein Schatz K
Mein Schatz K 08 Apr 2014, 19:55

Suna si arata bine,dar ce este ricotta?

tiki
tiki 08 Apr 2014, 13:35

Buna. Aici in poza e numai un singur dovlecel ? Stiu ca exista o specie f.lungi, de acela sa fie?

Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 12:15

Katrin,cu atat mai bine.Acum cu siguranta o vei incerca mai repede!

Adriana Teo
Adriana Teo 08 Apr 2014, 12:13

Lena,e atat de gustos! am zis ca e musai sa o postez sa va bucurati si voi de ea.Multumesc pentru aprecieri,astept sa o incercati si voi.Nu sunt foarte multumita de imaginea produsului final,va asigur ca arata mult mai bine in realitate.Eu recunosc ca am taiat strudelul cat inca era cald pentru ca era cam tarzior aseara

Katrin
Katrin 08 Apr 2014, 11:19

Mmmmm ce gustos pare ! Pacat ca am citit reteta fiind flamanda :)) 

lena
Elena (lena) 08 Apr 2014, 08:53

Ce reteta interesanta Adriana! Trebuie neaparat s-o incerc si eu, pare foarte buna. Multumesc pentru postare

Arată toate comentariile