Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățăm dovlecelul și îl tăiem felii subțiri. Totodată curățăm și mărunțim și usturoiul.
Pas 2
Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic în ulei de măsline, 5-10 minute (până se înmoaie dovlecelul). Luăm de pe foc și dăm la răcit.
Pas 3
Până se răcește dovlecelul, ne ocupăm de restul compoziției. Astfel, batem oul și adăugăm sarea și piperul. Am pus 2 grame piper și sare dar cred că cel mai corect e un praf din fiecare, sau după preferințe. Recomand să nu exagerați cu sarea pentru că speck-ul este deja sărat.
Pas 4
Adăugăm ricotta și amestecăm bine.
Pas 6
Feliem speck-ul (eu l-am cumpărat deja feliat subțire, așa că l-am tăiat felii mai mici.)
Pas 7
Amestecăm speck-ul cu compoziția (5).
Pas 8
Când s-a răcit dovlecelul îl adăugăm și pe el în compoziție.
Pas 9
Întindem aluatul foietaj (am cumpărat format dreptunghiular).
Pas 10
Întindem compoziția pe jumătate de aluat iar cu cealaltă acoperim și presăm marginile.
Pas 11
Se așează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor circa 20-30 de minute la 180 grade.
Se taie când se răcește după cum doriți: feliuțe, pătrățele... Eu le-am tăiat pătrățele și au ieșit cam 8 bucăți destul de consistente.
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)