Ingrediente
●
Făină
225 g
albă sau integrală
●
Lămâie
1 buc
sucul și coaja rasă
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Amestec de mirodenii
1 lingurita
vanilie, nucșoară, etc. Eu nu am pus nimic..
●
Sare
1 buc
cât luăm cu 3 degete
●
Miere
4 linguri
pt glazură
●
Apă
2 linguri
pt glazură
●
Lămâie
1 buc
doar coaja rasă - pt glazură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Pregătim ingredientele. Pornim cuptorul la foc mic (160 grade C).
Pas 3
Cernem într-un vas făina, sarea, mirodeniile și bicarbonatul.
Pas 4
Radem coaja de la lămâie și stoarcem sucul.
Pas 5
La foc mic-mic, topim mierea cu bucățica de unt, adăugăm apoi sucul și coaja de la lămâie, amestecând până se omogenizează.
Pas 6
Ușor răcorit, turnăm amestecul de miere peste amestecul de făină din vas. Amestecăm bine.
Pas 8
Încorporăm încet amestecul de ouă peste cel de făină cu miere.
Pas 9
Turnăm amestecul rezultat într-o tavă de cuptor. Eu am folosit o formă de silicon cu diametrul de 18 cm. Am uns-o cu ulei și am tapetat-o cu făină.
Pas 10
Băgăm prăjiturica la cuptor pentru circa 40 de minute.
Pas 11
Ea va crește și va deveni elastică atunci când o atingeți. Atenție la cuptor: culoarea dată de miere ne va înșela cu privire la timpul de coacere! Verificați cu o scobitoare; dacă va ieși curată, înseamnă că e gata!
Pas 12
O scoateți din formă și o lăsați vreo 5 minute să se răcorească. Eu am cam ”prăjit-o” puțin.
Pas 13
Pregătiți glazura acum. Încălziți mierea cu apa și coaja de lămâie.
Pas 14
Înțepați prăjitura peste tot cu o scobitoare/băț de frigăruie. Eu am întors-o cu fundul în sus și așa am înțepat-o. Cu o pensulă, ungeți-o apoi cu amestecul de miere încălzit.
Pas 15
O lăsați apoi să se răcească de tot. O întoarceți. O mai puteți unge și deasupra.
Pas 16
O feliați. Și o serviți cu maaare poftăăă!
Cantitate:
8 buc
(porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)