Ingrediente
●
Mazăre conservată
100 g
●
Ciuperci proaspete
2 buc
●
Ardei roșu / galben
1 buc
un sfert de ardei
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Pătrunjel verde
1 buc
după gust
●
Cașcaval / parmezan
30 g
opțional-se rade deasupra când e fierbinte
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele. (eu nu am avut pătrunjel...)
Pas 2
Tăiem ciupercuțele și ardeiul.
Pas 3
Punem la călit ardeiul într-o tigaie cu o lingură de ulei încins.
Pas 4
După un minut adăugăm și ciupercile.
Pas 6
Le călim împreună 4-5 minute. Potrivim de sare și piper. Stingem focul și le lăsăm să se răcească.
Pas 7
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă (cu un vârf de cuțit de sare).
Pas 8
Amestecăm gălbenușurile ușor cu un tel. Adăugăm legumele călite (complet răcite) peste gălbenușuri.
Pas 9
Adăugăm mixul de legume și gălbenușuri peste albușurile spumă. (aici puneți și pătrunjelul verde tocat). Amestecăm ușor de jos în sus.
Pas 10
Urmează să băgăm omleta la cuptor. Eu am folosit o formă rotundă de silicon (cu diametrul de 18 cm) unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Pas 11
Punem omleta la cuptorul preîncălzit la 200 grade C.
Pas 12
O lăsăm la cuptor până se rumenește ușor, vreo 20-25 de minute. Se va desprinde ușor de pe pereții formei atunci când e gata!
Pas 13
O scoatem din formă să se răcorească puțin!
Pas 14
O ornăm cu cașcaval ras sau cu parmezan. O bunătate!
Pas 15
O tăiem felii și o servim cu mare poftă!
Cantitate:
2 buc
(2 porții)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)