Ingrediente
●
Apă caldă
100 ml
pt aluat
●
Praf de copt
1 lingurita
rasă - pt aluat
●
Sare
1 lingurita
pt aluat
●
Mazăre conservată
225 g
●
Ceapă roșie
1 buc
mică-mică
●
Bacon
70 g
eu am pus 3 felii de mușchi file
●
Ricotta / urdă
180 g
eu am pus brânză telemea și o mânuță de mozzarella
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Ciuperci proaspete
2 buc
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele pentru aluat.
Pas 2
Pregătim ingredientele pentru umplutură. Curățăm ceapa și o tăiem mărunt, baconul cubulețe, brânzeturile rase sau mărunțite cu mâna, mazărea scursă și spălată sub un jet de apă rece.
Pas 3
Într-o caserolă cu capac punem toate ingredientele pentru aluat.
Pas 4
Așezăm capacul peste cutiuță și agităm bine, bine până ingredientele s-au omogenizat parțial.
Pas 5
Aluatul va arăta cam așa, sub formă de bulgărași. Al meu puțin cam moale, dar am mai adăugat puțină făină atunci când l-am mutat pe masă.
Pas 6
Cu o lingură, strângem aluatul din cutiuță și îl mutăm pe masa așternută cu o lingură cu făină.
Pas 7
Îl frământăm 2-3 minute până devine compact.
Pas 8
Acum vom pregăti umplutura. Într-o tigaie punem o lingură de ulei la foc mic; când s-a încins, adăugăm baconul/șunca și îl/o călim un minut.
Pas 9
Adăugăm apoi ceapa tăiată mărunt. Eu am pus aici și 2 ciupercuțe crude, tăiate felii subțiri. Mai călim un minut.
Pas 10
Ultima e mazărea (scursă de apa din conservă și trecută sub un jet de apă rece). Mai lăsăm pe foc circa 2-3 minute.
Pas 11
Condimentăm cu sare și piper după gust și luăm de pe foc pentru a se răci complet.
Pas 12
Într-un vas mixăm ouăle până se omogenizează bine.
Pas 13
Peste ouă adăugăm amestecul de brânzeturi.
Pas 14
Peste ele punem amestecul de mazăre pregătit mai sus.
Pas 15
Ne ocupăm acum iarăși de aluat. Eu am folosit o formă din silicon cu diametrul de 20,5 cm. Am întins aluatul în formă rotundă pe masa cu puțină făină.
Pas 16
Am uns forma cu puțin ulei și am pudrat-o cu făină.
Pas 17
Am mutat foaia de aluat în formă, apoi am tăiat marginile ce depășeau forma.
Pas 18
Am umplut tarta cu compoziția de mazăre, brânzeturi și ouă. Am nivelat bine.
Pas 19
Introducem forma la cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumenește. Eu am ținut-o vreo 40 de minute, dar asta depinde și de cuptor. Vă uitați la ea după 30 de minute.
Pas 20
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm 3-4 minute în formă, apoi o scoatem și din formă.
Pas 21
O tăiem după ce s-a răcit (asta pentru cine chiar are răbdare! eu nu am avut!
).
Pas 22
Servim cu mare, mare poftă pentru că este delicioasă!
Cantitate:
3 buc
(3 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării: