Ingrediente
●
Usturoi
4 buc
4-5 căței
●
Sare, piper, boia
1 lingurita
după preferință
●
Lapte
1 buc
opțional-1 pahar-eu țin ficățeii în lapte înainte de a-i găti
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățăm, spălăm bine și tăiem bucățele ficățeii. Eu îi țin circa 15 minute în lapte înainte de a-i pune la cuptor.
Pas 2
Tăiem mărunt ceapa și o punem în capacul unui vas de Yena (sau în vasul care va merge la cuptor cu ficățeii), peste ulei.
Pas 3
Adăugăm ficățeii (scurși bine de lapte/apă), punem boia și piper după preferințe. Tot acum punem și cățeii de usturoi pisați.
Pas 4
Amestecăm bine ficățeii cu condimentele, uleiul, ceapa și usturoiul.
Pas 5
Băgăm la cuptor la foc mic spre mediu până se rumenesc. În acest timp, îi mai scoatem de 2-3 ori și îi amestecăm/întoarcem (vă puteți folosi de 2 linguri pentru asta). Eu i-am ținut vreo 50 de minute, poate și mai mult. Dar îi lăsați în funcție de cum vă place să fie, mai moi sau mai uscați. Acum îi sărați după gust!
Pas 6
Îi serviți fierbinți cu piure de cartofi ori cu orez! Un deliciu! Poftă bună!!
Cantitate:
3 buc
(3 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
65 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)