Ingrediente
●
Gălete de orez
1 buc
1 PACHET
●
Conservă creveți
1 buc
SAU ECHIVALENTUL ÎN PROASPĂT
●
Conservă crab
1 buc
SAU ECHIVALENTUL ÎN PROASPĂT
●
Creveți
100 g
CAM 40 BUCĂȚI
●
Vermicele de soia
50 kg
●
Sos de soia
4 linguri
ÎNLOCUIEȘTE SAREA
●
Coriandru verde
1 buc
JUMĂTATE DE LEGĂTURĂ
●
Ciuperci negre chinezești uscate
12 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
INGREDIENTELE (PRIMA PARTE)
Pas 2
INGREDIENTELE (A DOUA PARTE ȘI ULTIMA)
Pas 3
CIUPERCILE NEGRE SE PUN LA REHIDRATAT ÎN APĂ CALDĂ PENTRU 15-30MIN
Pas 4
PESTE VERMICELELE DE OREZ TURNĂM APĂ FIERBINTE ȘI LE LĂSĂM LA REHIDRATAT 10MIN
Pas 5
ȘI CU GERMENII SOIA FACEM ACEEAȘI CHESTIE, PUNEM APĂ FIERBINTE PESTE EI, TOT PENTRU 10MIN
Pas 6
MORCOVUL ÎL CURĂȚAȚI ȘI ÎL DAȚI PE RĂZĂTOAREA MICĂ, APOI ÎL PUNEȚI ÎNTR-UN BOL ÎNALT
Pas 7
CEAPA O CURĂȚAȚI ȘI O TĂIAȚI MĂRUNȚI ȘI TOT ȘI EA ÎN BOL
Pas 8
CORIANDRUL ÎL SPĂLAȚI ȘI ÎL TĂIAȚI MĂRUNȚI ȘI TOT ÎN BOL
Pas 9
AU TRECUT CELE 10MIN, PUNEȚI LA SCURS ÎNTR-O STRECURĂTOARE VERMICELELE, APOI LE DAȚI UN JET DE APĂ RECE, APOI LE PĂSTRAȚI ÎNTR-UN BOL
Pas 10
ACELAȘI PROCES ȘI PENTRU GERMENII SOIA
Pas 11
ȘI ULTIMELE CU ACELAȘI PROCES SUNT CIUPERCILE NEGRE, DUPĂ CE OBSERVAȚI CĂ S-AU HIDRATAT BINE
Pas 12
GERMENII SOIA ÎI MĂRUNȚIȚI BINE CU UN CUȚIT, APOI ÎN BOL
Pas 13
CĂȚELUL DE USTUROI SE PISEAZĂ
Pas 14
DUPĂ CE AȚI SCURS BINE CONSERVA DE CRAB O ADAUGAȚI ÎN BOL
Pas 15
LA FEL ȘI CU CEA DE CREVEȚI, APOI TOT ÎN BOL
Pas 17
CELE 4 LINGURI DE SOS SOIA
Pas 18
CELE 4 LINGURI DE SOS NEM-UOC
Pas 20
VERMICELE DE OREZ LE MĂRUNȚIM, APOI TOT ÎN BOL ȘI AMESTECĂM
Pas 21
DUPĂ CE AM AMESTECAT, PUNEM CAPAC ȘI TOT LA FRIGIDER PENTRU 1H
Pas 22
ÎNCEPEM PROCEDEUL PATEURILOR:
ACEASTA ESTE GALETA DE OREZ
Pas 23
VĂ PREGĂTIȚI UN CASTRON BOL ÎNCĂPĂTOR ȘI UN PROSOP DE BUCĂTĂRIE USCAT.
GALETA DE OREZ SE SCUFUNDĂ CÂTEVA SECUNDE ÎN APĂ CALDĂ ÎNTORCÂND-O PERIODIC, CÂND SPUN CÂTEVA SECUNDE, MĂ REFER LA3,4 SEC, SE ÎNMOAIE REPEDE
Pas 24
SCURGEM PUȚIN DE APĂ GALETA APOI O PUNEM PE PROSOPUL USCAT ȘI O NETEZIM CU MÂNA, TREBUIE SĂ AIBĂ ACEEAȘI TEXTURĂ PESTE TOT, O ÎNTORCEȚI, PROSOPUL TREBUIE SĂ ABSOARBĂ EXCESUL DE APĂ, ȘI LA ACEST PAS TREBUIE SĂ VĂ GRĂBIȚI PENTRU CĂ SE UMEZEȘTE PREA TARE APOI NU MAI PUTEȚI LUCRA CU EA
Pas 25
DE PE PROSOP, O MUTATI PE O PLANȘETĂ DE TĂIAT
Pas 26
ÎNCEPEM MONTAREA PATEULUI:
PE 1/3 DIN MARGINEA FOII, PUNEM O LINGURĂ DIN UMPLUTURĂ ȘI 2 CREVEȚI
Pas 27
PESTE UMPLUTURĂ ADUCEM MARGINEA DE GALETA, ȘI STRÂNGEM PUȚIN, SĂ AIBĂ APARENȚA UNUI CILINDRU, UNEI SĂRMĂLUȚE
Pas 28
APOI MARGINILE LATERALE ALE CILINDRULUI LE ÎMPĂTURIM PE EL, UNA
Pas 30
APOI RULĂM, DAR NU PREA STRÂNS, PENTRU CĂ VOR CRĂPA LA PRĂJIT
Pas 32
SĂ VĂ PREGĂTIȚI DIN TIMP, O TAVĂ DE CUPTOR CU UN PROSOP DE BUCĂTĂRIE USCAT PUS ÎN EA,
TREBUIE SĂ AVEȚI GRIJĂ SĂ LĂSAȚI SPAȚIU ÎNTRE PATEURI PENTRU CĂ ÎN ACEST STADIU SE LIPESC FOARTE TARE
AICI EU AVANSASEM, MI-AU IEȘIT ÎN TOTAL 22 PATEURI
Pas 33
DUPĂ CE TERMINAȚI TOATĂ UMPLUTURA, PUNEȚI ULEIUL LA ÎNCINS ÎNTR-UN WOK
Pas 34
ȘI PUNEȚI CÂTE 3, 4 PATEURI, ȘI AVEȚI GRIJĂ CU ELE CĂ SE LIPESC TARE, ȘI LE ÎNTORCEȚI PERIODIC, TIMP DE 4 MIN DACĂ VREȚI SĂ LE MÂNCAȚI A DOUA ZI - ÎNAINTE DE DEGUSTARE LE MAI PRĂJIȚI PÂNĂ LE RUMENIȚI, DACĂ LE MÂNCAȚI IMEDIAT, LE RUMENIȚI ACUM, EU PE ALE MELE LE-AM ȚINUT NUMAI 4 MIN, PENTRU CĂ NU-MI TREBUIAU IMEDIAT
Pas 35
LE SCOATEȚI CU O PALETĂ PE UN PLATOU CU SERVEȚELE, SĂ SE SCURGĂ DE ULEI (AICI AVANSASEM), APOI LE MUTATI PE UN PLATOU MARE, ȘI ASA PÂNĂ LE TERMINAȚI PE TOATE, ȘI PE PLATOU LE LĂSAȚI SPAȚIU ÎNTRE ELE.
Pas 36
EU PENTRU A LE SERVI A 2-A ZI LE-AM RUMENIT PUȚIN ÎNTR-O TIGAIE FĂRĂ ULEI (FETELE LA REGIM, ÎNȚELEGETI DE CE), DAR NORMAL SE PRĂJESC PÂNĂ SE RUMENESC ÎN ULEI.
Pas 37
ȘI AICI REZULTATUL!
DEGUSTAREA SE FACE CU FRUNZE DE SALATĂ, FOI DE MENTĂ ȘI SOS NEM-UOC
Pas 38
PE O FARFURIE PUNEM FRUNZA DE SALATĂ ȘI ÎN MIJLOCUL EI FRUNZELE DE MENTĂ
Pas 39
APOI PATEUL ȘI RULĂM SALATA
Pas 40
APOI ÎNMOIEM ÎN SOS ȘI MÂNCAM TOT, PÂNĂ ȘI DEGETELE.....
REȚETA PARE LUNGĂ ȘI GREAU, DAR VĂ GARANTEZ CĂ O SĂ VĂ AMUZAȚI ȘI REZULTATUL O SĂ VĂ PLACĂ!
POFTĂ BUNĂ
Pas 41
P.S. DACĂ ALUATUL VI SE PARE PREA LICHID(ASA A FOST LA MINE), ADĂUGAȚI 2 LINGURI DE FĂINĂ. ALUATUL TREBUIE SĂ AIBĂ CONSISTENȚA ALUATULUI DE CHIFTELUȚE
Cantitate:
2 g
(CAM 20 25 BUCĂȚI)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Sursă:
PRIETENA MEA CHEN