PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI

S
PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI

TUTUROR IUBITORILOR DE MÂNCARE CHINEZEASCĂ!

EU O ADOR ȘI DE CÂȚIVA ANI O FAC ACASĂ, DAR ACESTE PATEURI ESTE PRIMA DATĂ CÂND LE FAC, ȘI VREAU SĂ LE ÎMPĂRT CU VOI!

Ingrediente

Gălete de orez
1 buc
1 PACHET
Conservă creveți
1 buc
SAU ECHIVALENTUL ÎN PROASPĂT
Conservă crab
1 buc
SAU ECHIVALENTUL ÎN PROASPĂT
Creveți
100 g
CAM 40 BUCĂȚI
Vermicele de soia
50 kg
   
Morcovi
1 buc
MĂRIȘOR
Ceapă
1 buc
MĂRIȘOARĂ
Germeni de soia
100 g
   
Sos de soia
4 linguri
ÎNLOCUIEȘTE SAREA
Sos nem-uoc
4 linguri
   
Ulei
1 l
PENTRU PRĂJIT
Coriandru verde
1 buc
JUMĂTATE DE LEGĂTURĂ
Ciuperci negre chinezești uscate
12 g
   

Pași de urmat

Pas 1

INGREDIENTELE (PRIMA PARTE)

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 1
Pas 2

INGREDIENTELE (A DOUA PARTE ȘI ULTIMA)

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 2
Pas 3

CIUPERCILE NEGRE SE PUN LA REHIDRATAT ÎN APĂ CALDĂ PENTRU 15-30MIN

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 3
Pas 4

PESTE VERMICELELE DE OREZ TURNĂM APĂ FIERBINTE ȘI LE LĂSĂM LA REHIDRATAT 10MIN

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 4
Pas 5

ȘI CU GERMENII SOIA FACEM ACEEAȘI CHESTIE, PUNEM APĂ FIERBINTE PESTE EI, TOT PENTRU 10MIN

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 5
Pas 6

MORCOVUL ÎL CURĂȚAȚI ȘI ÎL DAȚI PE RĂZĂTOAREA MICĂ, APOI ÎL PUNEȚI ÎNTR-UN BOL ÎNALT

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 6
Pas 7

CEAPA O CURĂȚAȚI ȘI O TĂIAȚI MĂRUNȚI ȘI TOT ȘI EA ÎN BOL

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 7
Pas 8

CORIANDRUL ÎL SPĂLAȚI ȘI ÎL TĂIAȚI MĂRUNȚI ȘI TOT ÎN BOL

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 8
Pas 9

AU TRECUT CELE 10MIN, PUNEȚI LA SCURS ÎNTR-O STRECURĂTOARE VERMICELELE, APOI LE DAȚI UN JET DE APĂ RECE, APOI LE PĂSTRAȚI ÎNTR-UN BOL

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 9
Pas 10

ACELAȘI PROCES ȘI PENTRU GERMENII SOIA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 10
Pas 11

ȘI ULTIMELE CU ACELAȘI PROCES SUNT CIUPERCILE NEGRE, DUPĂ CE OBSERVAȚI CĂ S-AU HIDRATAT BINE

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 11
Pas 12

GERMENII SOIA ÎI MĂRUNȚIȚI BINE CU UN CUȚIT, APOI ÎN BOL 

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 12
Pas 13

CĂȚELUL DE USTUROI SE PISEAZĂ

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 13
Pas 14

DUPĂ CE AȚI SCURS BINE CONSERVA DE CRAB O ADAUGAȚI ÎN BOL

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 14
Pas 15

LA FEL ȘI CU CEA DE CREVEȚI, APOI TOT ÎN BOL

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 15
Pas 16

CELE 2 OUA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 16
Pas 17

CELE 4 LINGURI DE SOS SOIA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 17
Pas 18

CELE 4 LINGURI DE SOS NEM-UOC

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 18
Pas 19

MIXĂM PUȚIN TOTUL

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 19
Pas 20

VERMICELE DE OREZ LE MĂRUNȚIM, APOI TOT ÎN BOL ȘI AMESTECĂM

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 20
Pas 21

DUPĂ CE AM AMESTECAT, PUNEM CAPAC ȘI TOT LA FRIGIDER PENTRU 1H

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 21
Pas 22

ÎNCEPEM PROCEDEUL PATEURILOR:

ACEASTA ESTE GALETA DE OREZ

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 22
Pas 23

VĂ PREGĂTIȚI UN CASTRON BOL ÎNCĂPĂTOR ȘI UN PROSOP DE BUCĂTĂRIE USCAT.

GALETA DE OREZ SE SCUFUNDĂ CÂTEVA SECUNDE ÎN APĂ CALDĂ ÎNTORCÂND-O PERIODIC, CÂND SPUN CÂTEVA SECUNDE, MĂ REFER LA3,4 SEC, SE ÎNMOAIE REPEDE

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 23
Pas 24

SCURGEM PUȚIN DE APĂ GALETA APOI O PUNEM PE PROSOPUL USCAT ȘI O NETEZIM CU MÂNA, TREBUIE SĂ AIBĂ ACEEAȘI TEXTURĂ PESTE TOT, O ÎNTORCEȚI, PROSOPUL TREBUIE SĂ ABSOARBĂ EXCESUL DE APĂ, ȘI LA ACEST PAS TREBUIE SĂ VĂ GRĂBIȚI PENTRU CĂ SE UMEZEȘTE PREA TARE APOI NU MAI PUTEȚI LUCRA CU EA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 24
Pas 25

DE PE PROSOP, O MUTATI PE O PLANȘETĂ DE TĂIAT

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 25
Pas 26

ÎNCEPEM MONTAREA PATEULUI:

PE 1/3 DIN MARGINEA FOII, PUNEM O LINGURĂ DIN UMPLUTURĂ ȘI 2 CREVEȚI

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 26
Pas 27

PESTE UMPLUTURĂ ADUCEM MARGINEA DE GALETA, ȘI STRÂNGEM PUȚIN, SĂ AIBĂ APARENȚA UNUI CILINDRU, UNEI SĂRMĂLUȚE

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 27
Pas 28

APOI MARGINILE LATERALE ALE CILINDRULUI LE ÎMPĂTURIM PE EL, UNA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 28
Pas 29

CÂTE UNA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 29
Pas 30

APOI RULĂM, DAR NU PREA STRÂNS, PENTRU CĂ VOR CRĂPA LA PRĂJIT

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 30
Pas 31

AȘA ARATĂ UN PATEU

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 31
Pas 32

SĂ VĂ PREGĂTIȚI DIN TIMP, O TAVĂ DE CUPTOR CU UN PROSOP DE BUCĂTĂRIE USCAT PUS ÎN EA,

TREBUIE SĂ AVEȚI GRIJĂ SĂ LĂSAȚI SPAȚIU ÎNTRE PATEURI PENTRU CĂ ÎN ACEST STADIU SE LIPESC FOARTE TARE

AICI EU AVANSASEM, MI-AU IEȘIT ÎN TOTAL 22 PATEURI

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 32
Pas 33

DUPĂ CE TERMINAȚI TOATĂ UMPLUTURA, PUNEȚI ULEIUL LA ÎNCINS ÎNTR-UN WOK

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 33
Pas 34

ȘI PUNEȚI CÂTE 3, 4 PATEURI, ȘI AVEȚI GRIJĂ CU ELE CĂ SE LIPESC TARE, ȘI LE ÎNTORCEȚI PERIODIC, TIMP DE 4 MIN DACĂ VREȚI SĂ LE MÂNCAȚI A DOUA ZI - ÎNAINTE DE DEGUSTARE LE MAI PRĂJIȚI PÂNĂ LE RUMENIȚI, DACĂ LE MÂNCAȚI IMEDIAT, LE RUMENIȚI ACUM, EU PE ALE MELE LE-AM ȚINUT NUMAI 4 MIN, PENTRU CĂ NU-MI TREBUIAU IMEDIAT

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 34
Pas 35

LE SCOATEȚI CU O PALETĂ PE UN PLATOU CU SERVEȚELE, SĂ SE SCURGĂ DE ULEI (AICI AVANSASEM), APOI LE MUTATI PE UN PLATOU MARE, ȘI ASA PÂNĂ LE TERMINAȚI PE TOATE, ȘI PE PLATOU LE LĂSAȚI SPAȚIU ÎNTRE ELE.

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 35
Pas 36

EU PENTRU A LE SERVI A 2-A ZI LE-AM RUMENIT PUȚIN ÎNTR-O TIGAIE FĂRĂ ULEI (FETELE LA REGIM, ÎNȚELEGETI DE CE), DAR NORMAL SE PRĂJESC PÂNĂ SE RUMENESC ÎN ULEI.

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 36
Pas 37

ȘI AICI REZULTATUL!

DEGUSTAREA SE FACE CU FRUNZE DE SALATĂ, FOI DE MENTĂ ȘI SOS NEM-UOC

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 37
Pas 38

PE O FARFURIE PUNEM FRUNZA DE SALATĂ ȘI ÎN MIJLOCUL EI FRUNZELE DE MENTĂ

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 38
Pas 39

APOI PATEUL ȘI RULĂM SALATA

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 39
Pas 40

APOI ÎNMOIEM ÎN SOS ȘI MÂNCAM TOT, PÂNĂ ȘI DEGETELE.....

REȚETA PARE LUNGĂ ȘI GREAU, DAR VĂ GARANTEZ CĂ O SĂ VĂ AMUZAȚI ȘI REZULTATUL O SĂ VĂ PLACĂ!

POFTĂ BUNĂ

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 40
Pas 41

P.S. DACĂ ALUATUL VI SE PARE PREA LICHID(ASA A FOST LA MINE), ADĂUGAȚI 2 LINGURI DE FĂINĂ. ALUATUL TREBUIE SĂ AIBĂ CONSISTENȚA ALUATULUI DE CHIFTELUȚE

PATEURI IMPERIALE CHINEZEȘTI - Pas 41

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 g (CAM 20 25 BUCĂȚI)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Sursă: PRIETENA MEA CHEN
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 06 Mar 2013, 11:53

Oau Sara! Esti foarte tare!

Bravo pentru poze si asa explicare detaliata! Trebuie sa le incerc neaparat.

sara33
sara33 07 Mar 2013, 12:23

BUNA LENA! MULTUMESC DE APRECIERE,DAR ASA TARE IMI PLAC,ASA K AM DECIS SA LE FAC AKSA.

PATEURILE IMPERIALE SUNT ACEEASI KESTIE CU NEMURILE CHINEZESTI,TALIA DIFERA,NEMURILE SUNT MICUTE,PATEURILE SUNT MAI MARI,DE MARIMEA UNOR SARMALE.

MENTIONEZ K SE POT FACE SI CU CARNE DE PORC SI CREVETI,CU CARNE DE PORC SIMPLA,CU CARNE DE PUI. TREB SA RESPECTATI DOZAJUL DE 250G DE CARNE,CONSERVELE DE CRAB SI CREVETI AVEAU IMPREUNA 250G,CREVETII SE PUN PT DECOR MAI MULT,KIAR DAK NU SE VAD DUPA CE SUNT GATITTE PATEURILE.

PUPICI!