Oladii rusești

Oladii rusești

Oladiile sunt un fel de combinație între clătite și pancakes-uri - ceva mai elastice, dar în același timp groase și ușor pufoase. În familie la noi se fac de când mă știu, un mare "minus" la ele este că se prăjesc în ulei, una din cauze de ce le făceam mai rar, respectiv nu le-am pus nici pe site.

De la un timp am găsit pe un forum rusesc rețeta de mai jos, și am încercat să nu pun mult ulei, doar să ung tigaia cu pensula. Ne-au plăcut f.mult, sunt moi, pufoase și elastice ca niște clătite - și bineînțeles nu sunt uleioase!

Recomand să le încercați, se fac repede, dispar și mai repede - servite cu smântână și niște gem sau aici în poză Coacăze conservate cu zahăr.

Ingrediente

Chefir
500 ml
sau lapte bătut/iaurt/sana
Ouă
1 buc
   
Zahăr
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 3 linguri de oțet
Apă clocotită
100 ml
   
Făină albă calitate superioară
4 pahare
de 250ml

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol se măsoară jumate de litru de chefir și se bate 1 ou.

Oladii rusești - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați sarea, zahărul, bicarbonatul stins și amestecați bine cu telul compoziția.

Oladii rusești - Pas 2
Pas 3

Se adaugă făina, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Oladii rusești - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna mai groasă.

Oladii rusești - Pas 4
Pas 5

Se fierbe apa și se toarnă 100ml în aluat, amestecând repede.

Oladii rusești - Pas 5
Pas 6

Aluatul se mai subțiază puțin, dar aveți grijă - dacă iese prea lichid mai adăugați 3-4 linguri de făină.

Trebuie să fie ca o smântână mai subțire, dar nici ca un aluat de clătite.

De obicei dacă îl faceți mai dens și oladiile ies mai groase, dar și ceva mai grele.

Oladii rusești - Pas 6
Pas 7

Încălziți bine tigaia, o ungeți cu puțin ulei și mai lăsați 1-2 minute.

Oladii rusești - Pas 7
Pas 8

Turnați câte 1 lingură de aluat în tigaie și le coaceți la foc mediu spre mic, când observați că fac mici bule de aer la suprafață și nu mai este aluatul umed deasupra - le întoarceți pe partea cealaltă.

Oladii rusești - Pas 8
Pas 9

Se rumenesc bine pe ambele părți.

Oladii rusești - Pas 9
Pas 10

Apoi se pun într-o farfurie una peste alta - până le faceți pe toate celelalte se mai aburesc între ele și sunt mai fragede.

Oladii rusești - Pas 10
Pas 11

Și gata, se servesc calde cu smântână, miere, gem, etc.

Poftă Bună!

Oladii rusești - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

RaphaelCozonac256
Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 17 Jan 2020, 15:12

Foarte bune... la mama in Moldova se fac fara zahar, soda nu se stinge in otet dar direct in chefir, si nu se pune apa.

Si cum zici tu Lena, nu prea faceam des rețeta din cauza ca se punea prea mult ulei. Insa dupa rețeta asta is mai bune, mai sănătoase si desigur s-au topit de pe farfurie 😘😘

Apropo, pe tigaie anti-aderenta se poate si fara sa ungi deloc cu ulei 😉

Nota mea pentru rețetă:
Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 28 Aug 2019, 14:47

Buna Lena..vreau sa întreb soda nu se stinge cu chefirul și dacă nu e prea mult trei linguri de oțet?

lena
Elena (lena) Lis [email protected] (Natali Grigori) 28 Aug 2019, 14:52

Se stinge dar nu suficient, otetul e bine.

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) Elena (lena) 28 Aug 2019, 15:01

Ok ms mult,ador rețetele tale și felul în care explici pas cu pas..la fiecare zi de naștere fac pentru familie tortul cu miere și smintina din rețetele tale și sunt foarte mulțumiți.

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 28 Aug 2019, 12:25

Gustoase👍

LiliaDarii
Darii Lilia (LiliaDarii) 16 Jun 2018, 08:17

Foarte gustoase😋recomand.

Nota mea pentru rețetă:
Michelle33
Michelle33 20 Mar 2017, 00:16

Delicioase !

Poza mea pentru rețetă:
Lenuta25
Lenuta25 22 Oct 2016, 11:19

E o placere sa gatesc retetele tale😃😃😃

Poza mea pentru rețetă:
viki-viorica
viki-viorica 10 Sep 2014, 13:55

Sunt desertul copilariei noastre,foarte bune!!de cite ori le fac imi aduc de strabunica....

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 13 Oct 2013, 12:26

Buna. Cum le-am facut, cum au disparut. Noroc ca am reusit sa fac poza. Mie mi-au placut mai mult cu smantana. Simplu de facut, moi pufoase, ce mai...excelente. Le-am pus in tigaie cu un polonic mic,si mi-au intrat cate 5. A mers repede. Multumesc mult pentru tot. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
oxana tirziu
oxana tirziu 29 Sep 2013, 16:36

sunt gustoase!!!!!! Sau primit exact cum sunt prezentate. Usor de gătit și nu sunt uleioase. Mulțumesc mult pentru receta! 

Nota mea pentru rețetă:
Eve
Ca? Evelina (Eve) 07 Feb 2013, 14:23

numai ce le-am pregatit,foarte bune!!pentru receta!!!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile