Pate de năut cu ton

Pate de năut cu ton

Îmi place f. mult tonul conservat, îl pot mânca ca atare, pe pâine sau în salate. Cum am văzut această rețetă imediat am și pus-o în practică, este simplă, năut fiert am avut congelat (am fiert mai mult o dată și o parte l-am congelat, s-a păstrat perfect) sau folosiți conservat în apă, ca în rețeta de Hummus.

Și încă o utilizare a roșiilor uscate în ulei, că tot este sezon nu uitați să le faceți, sigur o să vă prindă bine tot anul. Dacă nu aveți roșii uscate, puteți pune 1 linguriță de sos de roșii sau lăsați fără ele.

Ingrediente

Năut fiert
400 g
   
Ton în ulei de măsline la conservă
1 buc
conservă de 160g - aproximativ
Roșii uscate în ulei de măsline
6 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
4 linguri
   
Usturoi
1 buc
1 cățel
Măsline fără sâmburi
1 lingura
   
Lămâie
0.5 buc
sucul de la ea
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Sare, piper
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie, sau le mixați cu un blender vertical.

Și pasați bine până la cât de mărunț vreți să fie pate-ul. Mai potriviți de lămâie, sare și piper.

Pate de năut cu ton - Pas 1
Pas 2

Îl puneți într-un bol, nivelați și lăsați la frigider 1-2 ore.

Și gata, serviți ca aperitiv sau dimineața pe pâine, oricum este f. aromat și delicios.

Poftă Bună!

Pate de năut cu ton - Pas 2

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (7-8 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!