Ingrediente
●
Dovlecei
5 buc
5 dovlecei de mărime medie
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Sare
1 lingura
sărați după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleceii se spală, se taie cubulețe de mărime medie.
Dacă sunt dovlecei mai bătrâni, îi curățați de coajă și semințe, și apoi ce rămâne folosiți în tocăniță.
Pas 2
Se pun într-o tigaie adâncă cu puțin ulei, să se călească bine la foc mediu până se înmoaie și se rumenesc.
Se amestecă periodic.
Pas 3
Ceapa se taie mărunt și se călește cu puțin ulei.
Pas 4
Când ceapa se rumenește ușor, se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Se amestecă bine și se lasă să se înmoaie bine roșiile.
Pas 5
Când sunt gata dovleceii, se pune ceapa cu roșiile prăjite peste ei și se amestecă bine.
Pas 6
Se adaugă smântâna, sarea și iar se amestecă. Se lasă să fiarbă bine 5 min, după care se stinge focul și se lasă să se răcorească puțin.
Pas 7
Cum am mai zis, este bună și caldă și rece, cu o garnitură de cartofi, orez, carne, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)