Cocktail de lapte cu cacao și ovăz

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz

O băutură foarte gustoasă și în același timp extrem de sănătoasă, mai ales pentru copilași. Mai greu să-i convingeți să mănânce un terci de ovăz, așa în lapte nici nu își dau seama, doar le place consistența cremoasă și gustul de cacao cu lapte.

În funcție de cât ovăz puneți la 1 pahar de lapte veți avea consistență diferită:

- 1 lingură de ovăz - este o băutură bună de băut cu paiul

- 2 linguri de ovăz - o băutură ceva mai groasă, ca un iaurt de băut

- 3 linguri de ovăz - va fi ca o cremă/budincă.

Deci vă jucați cum vreți, important este că-i tare gustos și simplu de preparat, așa o băutură rece/caldă sigur o să placă la toată lumea.

Ingrediente

Lapte
1 l
am pus 4 pahare de 250ml
Fulgi de ovăz
4 linguri
   
Cacao pudră
2 linguri
sau praf de roșcove
Zahăr
3 linguri
după gust
Scorțișoară
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți laptele la fiert, dar o cană mică din el puneți la o parte.

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 1
Pas 2

În acea cană de lapte dizolvați laptele și cacao, amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 2
Pas 3

Turnați acest amestec în cratița cu lapte și amestecați bine - lăsați să fiarbă.

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 3
Pas 4

Aici vedeți fulgii de ovăz folosiți.

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 4
Pas 5

Când începe să fiarbă laptele, adăugați fulgii de ovăz și scorțișoara, amestecați cu un tel și lăsați să fiarbă la foc încet încă 5 minute.

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 5
Pas 6

Luați cratița de pe foc și mai lăsați 10 minute să se înmoaie.

Apoi blendați bine compoziția, eventual puteți s-o treceți și printr-o sită mai fină - pentru cei mai mofturoși :)

Eu nu am trecut-o prin sită, doar am avut grijă să blendez bine.

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 6
Pas 7

Și gata, serviți imediat caldă, sau lăsați să se răcească bine și o savurați rece de la frigider.

Poftă Bună!

Cocktail de lapte cu cacao și ovăz - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (3-4 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nuri
Nuri 10 Oct 2012, 19:21

Buna seara Lena .Superb site de inspiratie pentru mine,cum v`am spus si anterior m`ati ajutat sa gastesc mai bine datorita explicatiilor clar folosite.Spuneti`mi va rog pot folosi si fulgi de secara  in locul celor de ovaz.Multumesc

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 10 Oct 2012, 21:43

Salut Nuri, ma bucur ca va este de folos site-ul:)

Sigur la aceasta reteta poti sa folosesti si fulgi de secara.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 05 Mar 2014, 10:49

Salut Lena. E deja a 3-a oara cand fac aceasta bauturica buna. E consistenta, gust aromat si bun, un rasfat. De obicei 1-2 pahare imi raman, si se mai ingroasa, dar mai adaug cateva linguri de lapte si isi revine la consistenta de baut cu paiul. Multumim de reteta, pupici.